UPDATE! Noul Program de guvernare a fost aprobat

Guvernul, convocat în şedinţă extraordinară imediat după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a noilor miniştri, a aprobat noul Program de guvernare aşa cum i-a promis premierul Victor Ponta preşedintelui Traian Băsescu. Documentul va fi transmis mâine Parlamentului, care îl va vota în şedinţa de plen de săptămâna viitoare. Şedinţa noului Executiv s-a încheiat la ora 19.30 iar la începutul ei, premierul Victor Ponta a anunțat că programul politic trebuie updatat pentru ca Guvernul să își poată angaja răspunderea în fața Parlamentului săptămâna viitoare.

UPDATE 7 martie: Guvernul a făcut public Programul: drumurile judeţene vor trece la Ministerul Transporturilor pentru a fi reparate, în următorii 2 ani urmând să fie reabilitate 55% din astfel de şosele. Totodată, 75% din DN-uri vor fi modernizate şi va începe construirea a 7 tronsoane de autostrăzi. Nu în ultimul rând, CNADNR va fi fărâmiţată.

“Vreau să ne uităm pe ce trebuie updatat în programul Guvernului, nu doar chestiuni de terminologie, căci lucruri pe care le-am îndeplinit deja și în baza Art 114 din Constituția României să ne adresăm Parlamentului pentru ca în termenele prevăzute de Regulamentul Parlamentului să putem îndeplini procedura de angajare a răspunderii Guvernului asupra unui program. E vorba despre programul activităților noastre zilnice în perioada următoare, 98-99% este programul pe care deja Parlamentul l-a aprobat însă după doi ani și evident după niște schimbări de compoziție politică în Guvern, e bine să fim la zi și să individualizăm ceea ce a mai apărut important pentru perioada următoare”, le-a spus Victor Ponta membrilor Cabinetului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.