O bucată din Centura Iaşi, inaugurată electoral

Primul tronson de 14 km din Centura Iaşului a fost inaugurat, vineri, în mod oficial – deşi este deschis circulaţiei încă din august – de premierul Victor Ponta şi de primarul Iaşului, Gheorghe Nechita. Lucrările au început acum 4 ani, însă au întârziat din cauza procedurii greoaie a exproprierilor, oamenii din zona impotrivindu-se cedării parcelelor. Bucata de şosea a costat 225 milioane de lei şi a fost construită de firma Vega 93 Galaţi.

Întreaga Centură a Iaşiului va măsura, potrivit primarului Nichita, 29,5 km şi va costa 718 milioane de lei. El nu a oferit detalii despre termenul de execuţie a restului şoselei şi nici dacă constructorul va fi acelaşi.

Cert este că jumătatea din centura rutieră leagă Drumul European 583 de drumul judeţean Iaşi-Vaslui.

Victor Ponta a declarat că „fără variante de ocolire oraşele se sufocă” şi că „România trebuie să reuşească menţinerea cotei de finanţare de 85% din finanţările europene, iar dacă aceasta se va reduce la 75%, vor trebui alocaţi mai mulţi bani de la buget”.

El a refuzat să taie panglica inaugurală, pe motiv că “nu tai nimic, eu doar adaug”, astfel că operaţiunea a fost executată de edil. Ministrul Transporturilor, Radu Silaghi, nu a fost prezent.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.