O nouă fabrică în România

Grupul german Kathrein va deschide o nouă fabrică în Timișoara, anunță Dunwell, care a asistat această companie ce activează în producția de antene pentru comunicații mobile, broadcast și de recepție terestră. 

În noua unitate, ce va avea o suprafață de aproximativ 5.000 mp, Kathrein va produce antene și sisteme de telecomunicații care vor fi comercializate atât la nivel local, cât și pe piețele internaționale.

Compania germană Kathrein mai deține o unitate de producție în Timișoara, pe o suprafață de 25.000 mp, iar decizia extinderii activității cu o nouă fabrică, respectiv creșterea producției cu încă 20% tot aici a fost un pas firesc.

„Suntem bucuroși că am reușit să identificăm cea mai bună soluție pentru planurile de extindere ale Kathrein în România și să securizăm o investiție importantă în țara noastră. Timișoara este orașul cu una dintre cele mai dezvoltate zone industriale din țara noastră, iar investiția Kathrein de aici reconfirmă acest lucru. Prin noua investiție, peste 50 de noi angajați se vor alătura celor peste 2.200 din prezent”, a declarat Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Noua facilitate de producție este situată în proiectul VGP Park din Timișoara, unul dintre cele mai moderne parcuri industriale din vestul României. Proiectul este alcătuit din patru structuri, a căror suprafață totală se ridică la peste 120.000 mp.

Daniel Căutiș, managing partner Dunwell

„România se află pe harta investitorilor străini, fiind o țară atractivă atât pentru proiecte logistice (depozitare), cât și pentru cele de producție. După zona Capitalei, care a atras cele mai multe investiții industriale, zona Timișoarei este considerată cea mai atractivă destinație pentru proiecte de profil, fiind susținută de o infrastructură și conexiune foarte bune cu vestul Europei, dublate de o forță de muncă bine pregătită. Ne așteptăm ca noi investiții, fie că vorbim despre producție sau depozitare, să apară în zona Timișoarei și în Vestul României, dar și în Est, acolo unde investitorii simt un real potențial de dezvoltare, în zone mai puțin aglomerate, care să le faciliteze o dezvoltare în perspectivă și o piață nouă, așa cum este cazul companiilor din domeniul automotive, care aleg locații precum Iași, Roman sau Bacău pentru noile unități de producție din țara noastră”, a adăugat Daniel Cautiș. 

Din totalul tranzacțiilor realizate de agențiile de consultanță în prima jumătate a anului, ce au însumat peste 125.000 mp, mai mult de 80% din totalul suprafețelor a fost reprezentat de depozitare, diferența fiind producție. Peste 90% din spațiile de producție tranzacționate în primul semestru au fost securizate de echipa de consultanți a Dunwell.

Piața industrială a depășit la jumătatea acestui an stocul de 4 milioane mp spații moderne, după ce la debutul anului era anunțată livrarea unor proiecte ce totalizau peste 700.000 mp. 

În ceea ce priveste volumul de tranzacții, echipa Dunwell estimează că va intermedia peste 100.000 mp, pe o piață în care se vor tranzacționa peste 500.000 mp spații industriale până la finalul acestui an.

Despre Kathrein

Compania Kathrein a fost fondată în anul 1919 în Germania, fiind în prezent unul dintre cei mai mari producători de antene la nivel mondial. Datorită dezvoltării companiei, în anul 2000 a fost fondată compania Kathrein România, cu sediul în Timișoara, principala activitate fiind producția de antene de comunicații mobile, broadcast și de recepție terestră. În prezent, compania Kathrein România are aproximativ 2.200 de angajați.

Despre VGP 

VGP este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari pan-europeni și proprietar al unora dintre cele mai moderne proiecte industriale din întreaga lume. Compania deține peste 8,1 milioane mp de terenuri pentru potențiale noi investiții, focusul principal fiind dezvoltarea de parcuri industriale. Fondată în 1998, în Republica Cehă, ca un business de familie, VGP numără astăzi peste 190 de specialiști în 12 țări din Europa direct, cât și prin intermediul VGP European Logistics, un joint venture creat în parteneriat cu Allianz Real Estate. Începând cu luna Iunie 2019, valoarea brută a activelor, se ridică la 2,2 miliarde EUR, cu o valoare netă a activelor evaluată la 604 milioane EUR. VGP este listată pe bursele Euronext Bruxelles (Belgia) și Prague Stock Exchange (Republica Cehă). Pe piața locală, VGP a dezvoltat proiecte în Brașov, Sibiu și Timișoara. 

Despre Dunwell

Dunwell este un start-up înființat în 2017, în București, în scopul de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare (retail sau rezidențial). Din echipa executivă a Dunwell fac parte Marian Orzu, unul dintre cei mai experimentați specialiști ai pieței de industrial, cu peste 14 ani de activitate în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 7 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea, cu aproape 16 ani de experiență în piața imobiliară din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.