O singură ofertă pentru expertiza Lotului 3 Sibiu-Orăştie

Oferta depusă de Asocierea SPC Elite Consulting SRL – ERRE. Vi.a Ricerca Viabilita’ Ambiente SRL – Pro Iter Progetto Infrastrutture Territorioa este singura depusă la licitația organizată de CNADNR pentru expertiza tehnică a lucrărilor executate la Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, de 22 km, din care 6 kilometri au fost afectaţi de alunecări de teren.

CNADNR anunță că oferta va fi evaluată în perioada următoare. Ne aflăm la 8 luni de la demolarea porțiunii de 200 de metri din autostrada Orăștie – Sibiu iar lucrările de reconstruire au început de curând, timid.

Durata contractului va fi de 15 luni de la data intrării în vigoare, din care primele 5 luni – pentru finalizarea expertizei tehnice iar după primele 3luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare instalării sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului.

“Având în vedere situaţia existentă pe acest lot, a defectelor existente în şantier şi a lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calităţii şi cantităţii lucrărilor executate în şantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunţa şi asupra Proiectului tehnic de execuţie. Expertiza tehnică va cuprinde rapoarte pentru următoarele specialităţi: drumuri, poduri, lucrări hidrotehnice, teren fundare, instalaţii şi altele, în funcţie de tipul lucrărilor expertizate. Prin această expertiză vor fi identificate toate neconformităţile existente şi lucrările rămase de executat, în aşa fel încât după soluţionarea corespunzătoare a acestora, la deschiderea circulaţiei, traficul să nu fie influenţat de eventuale degradări ulterioare”, arată CNADNR, într-un comunicat remis redacției.

Contractul pentru Lotul 3 a fost semnat în luna mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro, pe care CNADNR s-a grăbit să-i achite constructorului italian Salini Impregilo.

CNADNR a reziliat contractul în 13 ianuarie anul acesta și susține că va reconstrui în regie proprie porțiunea de 200 de metri demolată, cheltuielile urmând a fi suportate din garanția de bună execuție a firmei. DNA anchetează cazul.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. In ciuda faptului ca sunt abia la stadiul de lucrari pregatitoare la portiunea demolata  si nu au atribuit inca contractul de expertiza pentru a avea o solutie la problemele de pe restul lotului 3, reprezentantii CNADNR tot mai spera sa se incadreze in termenul estimat, septembrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.