O viaţă salvată

Românii din diaspora au dat dovadă de altruism când au auzit că o mamă disperată din România are nevoie de ajutor. Grupul de Facebook Români în Spania (Rumanos en España), în colaborare cu ONG-ul Integra Mas, a reusit să strângă suma de 4.500 de euro pentru a o ajuta pe Alma Antonia Georgescu, o fetiţă de 9 luni care s-a născut cu o boală rară nevindecabilă, ne transmit la redacţie cei care au reuşit să sensibilizeze şi să-i mobilizeze pe conaţionalii noştri pentru salvarea acestei vieţi (www.facebook.com/groups/romanispania).

Redăm integral comunicatul remis redacţiei:

„Desi soarta ei parea de la inceput condamnata, fara solutie, din fericire starea sanatatii fetitei poate sa fie ameliorata, dar nu in spitalele din Romania. In disperare de cauza, determinata sa isi salveze copilul, mama Almei a cerut ajutor pentru a strange suma de 6.800 de euro, bani necesari pentru un studiu neurologic pe care il poate primi la spitalul Sant Joan de Deu, din Barcelona.

Astfel, la indemnul lui Liviu Tomina, membru fondator al acestui grup, o parte dintre cei 34.000 de romani prezenti in cel mai mare grup de Facebook cu romani din Spania au contribuit cu bani ca sa o ajute pe Alma. S-au donat diverse sume iar intr-un final s-au strans 4.500 de euro ca fetita sa  primeasca tratamentul de care are nevoie.

Alma Antonia Georgescu si mama ei vor ajunge la Barcelona in cursul saptamanii viitoare (29 – 4 iulie) unde i se va face un studiu neurologic si parte din tratatamentul pentru handicapul de vedere.

Acidoza lactica este o afectiune care face parte din Bolile Mitocondriale si necesita o biopsie a muschiului din care se fac dozarile enzimatice la nivelul lui pentru a stagna boala.  Alma are un nivel crescut de acid lactic in corp si din aceasta cauza nu vede decat lumina, fara sa distinga nimic in jur. De asemenea, muschii inimii ei sunt ingrosati ( Cardiomiopatie Hipertrofica) si in consecinta asimileaza foarte greu alimentele si are o greutate  de 4,675 kg, fiind in urma cu 4 luni cu evolutia psihomotorie.

A fost nevoie de ajutorul celor din jur pentru ca statul roman nu deconteaza banii necesari pentru realizarea investigatiilor care ii vor fi facute in strainatate. Astfel ca romanii din diaspora au raspuns apelului si au facut tot posibilul ca Alma Antonia Georgescu sa aiba o sansa. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.