Oprea l-a „ras” pe şeful IPJ Mehedinţi reţinut de DNA. În locul lui Ponea a fost împuternicit Oprița

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus punerea la dispoziție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți, Ștefan Ponea, imediat după ce acesta a fost reţinut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) (în această noapte) şi dus în Arestul Poliţiei Capitalei (în jurul orei 2.00), pentru mai multe fapte de corupţie, el urmând a fi prezentat astăzi instanţei Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. În locul lui Ponea a fost împuternicit comisarul-şef Romulus Opriţa.

“Ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale față de inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, comisar-șef de poliție Ștefan Constantin Ponea, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus punerea la dispoziție a ofițerului, conform prevederilor legale privind statutul polițistului”, precizează MAI, într-un comunicat.

Totodată, prin dispoziție a șefului Poliției Române, îndeplinirea atribuțiilor funcției de inspector șef al IPJ Mehedinţi au fost preluate de comisarul-șef de poliție Oprița Romulus.

Ponea este acuzat într-un dosar de corupţie în care au fost reţinuţi de DNA președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu  și liderul PSD Orșova, Constantin Popescu.

Şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, dorea ca soţia lui, care este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Craiova, să obţină un post de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar Duicu îi promisese că îl ajută cu relaţiile pe care le are în Guvern (Ministerul Justiţiei, MAI) şi Parlament, atât pentru soţie, cât şi pentru Ponea să ocupe o funcţie de conducere în cadrul IGPR.

Concret, în dosarul procurorilor se arată că Elisabeta Ponea fusese propusă în toamna anului trecut de Ministerul Justiţiei să ocupe o funcţie de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţie, dar 3 zile mai târziu propunerea a fost retrasă.

Totodată, sora lui Ponea, Adina Ponea, judecător, este preşedintele Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal la Curtea de Apel Craiova, iar recent, Duicu a câştigat la instanţa acestei Curţi procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care descoperise că acesta a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese.

Dacă ar fi controlat şi Parchetul de la Curtea de Apel Craiova, cercul s-ar fi închis complet.

La CAB Craiova se blochează dosarele de mare corupţie din Mehedinţi – două dintre ele, de evaziune fiscală cu mai mulţi afacerişti din judeţ, deschise de DIICOT, fiind “paralizate” iar evazioniştii (de sume colosale în detrimentul statului) aduşi în faţa instanţei, lăsaţi în libertate.

Astfel, DIICOT a efectuat până acum în Dr. Tr. Severin, la domiciliile şi firmele beneficiarilor de contracte „grele” cu statul, două megadescinderi cu zeci de mascaţi: una în noiembrie 2012, când omul de afaceri Constantin Bădescu a fost arestat preventiv într-un dosar cu un prejudiciu de 12 milioane de euro dar a fost eliberat o lună mai târziu, şi alta în noiembrie 2013, când 12 afacerişti au fost duşi cu propunere de arestare la Curtea de Apel Craiova, într-un dosar cu un prejudiciu de 10 mil. euro, dar au fost reţinuţi numai 3 dintre ei, romi din Strehaia.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.