Oprescu: Se circula greu in Bucuresti

Primarul general Sorin Oprescu recunoaste ca in Bucuresti “se circula greu”, in ciuda interventiilor operatorilor de deszapezire care au imprastiat noaptea trecuta antiderapant pe arterele principale de circulatie, au curatat trecerile de pietoni, gurile de scurgere, statiile si refugiile RATB si au carat o parte din mormanele de zapada in afara orasului. Despre arterele laterale este de prisos sa spunem ca sunt un dezastru.

Nicio autospeciala cu plug nu a intrat pe strazile pe care nu circula autobuze, troleibuze sau tramvaie, desi nu a mai nins de mai bine de o saptamana. Cum gerul a pus stapanire pe Capitala inca de duminica, nametii au ramas intacti. Cine a fost interesat sa-si scoata masina din omat, a facut-o cu matura si lopata, dar cei care au asteptat soarele s-au pacalit. Vine un alt val de zapada, cu “fenomene periculase”. Adica zapada se va transforma in lapovita, apoi in ploaie si, in final, in polei. Gheata va fi mai greu de spart, patinoarele vor urca si pe masini.

La comandamentului de iarna, Sorin Oprescu le-a repetat operatorilor de deszapezire poezia cu “atentia prioritara acordata marilor bulevarde, pasajelor, podurilor si rampelor, unde va trebui asigurata permanenta cu un utilaj pregatit sa intervina in caz de necesitate”.

De asemenea, primarul general a aratat ca toate santierele cu lucrari in derulare trebuie sa fie resemnalizate, pentru a putea fi evitate accidentele.

Lista cu fabricile de paine

Oprescu pare sa se pregateasca pentru tot ce e mai rau: “In cazul unei avertizari de Cod Portocaliu sau Rosu, responsabilii din Primarie sa identifice fabricile de paine si marile centre comerciale, pentru a se asigura ca acestea au stocuri pentru cateva zile”. Totodata, operatorii au fost somati sa degajeze caile de acces spre supermarketuri, dar si catre spitale si alte institutii publice.

Administratia Spitalelor va dubla garzile in cele 20 de unitati spitalicesti aflate in administrare si va organiza structuri de cate 5 medici, care sa lucreze in schimburi, in vederea supravegherii internarilor in adaposturile DGASMB. Numarul pus la dispozitie de ASSMB, la care pot fi semnalate urgente medicale, este 0800.800.909.

1.248 de apeluri la Salvare

In ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov au fost inregistrate 1.248 solicitari pentru asistenta medicala, din care :

– 726 urgente

– 12 persoane cazute in strada

– 42 fracturi

  3 colaps soc

  2 lipotimii

Locuitorii Capitalei pot beneficia in continuare de ceai si supa calda in cantinele DGASMB aflate la urmatoarele adrese:

– Sfantul Constantin, nr. 8, sector 1;

– Calea Grivitei, nr. 216, sector 1;

– Agricultori, nr. 44, sector 2;

– Bdul Dacia, nr. 196, sector 2;

– Calea Ferentari, nr. 91, sector 5;

– Sediul DGASMB, str. Foisorului 56-58

– Policlinica sociala din str. Dristorului 81-88

Politisti in intersectii

Politistii rutieri sunt prezenti in majoritatea intersectiilor din Capitala. Ei le recomanda bucurestenilor sa evite pe cat posibil deplasarile cu masina personala si sa opteze pentru mijloacele de transport in comun.

Soferii sunt controlati la anvelope si sunt verificate conditiile tehnice ale masinii. Cei care nu isi dau zapada jos de pe geamuri nu mai sunt pasuiti, ca saptamana trecuta, cand au primit doar o mustrare si cate un breloc inscriptionat cu sloganul campaniei Politiei Rutiere: “Alege Viata!”.

In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.