UPDATE! Oprescu şi-a suspendat consilierul şpăgar. Averea lui Wigler

Primarul general Sorin Oprescu şi-a suspendat din funcţie consilierul şpăgar Solomon “Moni” Wigler, pe care îl plăteşte din banii bucureştenilor (34.857 lei în anul 2012 – vezi Declaraţia de avere a lui Solomon Wigler depusă în 5.06.2013).

Decizia edilului Capitalei survine la ore bune după ce procurorii DNA l-au reţinut pe consilierul pe care l-au prins aseară când primea mită 25.000 de euro chiar în biroul său de la primărie. 

La o oră (11.09) de la emiterea comunicatului DNA privind acuzaţiile ce i se aduc lui Wigler, Primăria Capitalei precizează, într-un comunicat remis redacţiei, că “a pus si pune la dispozitia organelor de cercetare toate informatiile, documentele şi înscrisurile solicitate de către acestea”.

“Primarul General al Municipiului Bucureşti a luat măsurile care se impun în conformitate cu legislaţia în vigoare, procedând la suspendarea domnului Solomon Wigler din funcţia de consilier”, se adaugă în comunicat.

După Mădălin Dumitru

Nu este primul apropiat al lui Oprescu din Primăria Capitalei care a picat în laţul DNA. Anul trecut în iunie, Mădălin Dumitru, directorul Direcției generale infrastructură și servicii publice din PMB a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

Oprescu l-a suspendat şi pe acesta imediat din funcţie, fără să mai aştepte decizia finală a judecătorilor privind arestarea preventivă a lui Dumitru. Este posibil ca acesta să le fi dat anchetatorilor destule indicii despre ilegalităţile ce se petrec în municipalitatea Bucureştilor iar prinderea lui Wigler să fie doar începutul.

“Dacă vine DNA la Primărie ne ia cu autocarul pe toţi!”

Reținerea lui Solomon Wingler ”Moni” ar putea să fie începutul unui adevărat tsunami la nivelul Primăriei Capitalei, deci în ograda lui Sorin Oprescu, scriu cei de la PSnews.

“Acum toată lumea e speriată. Era o expresie în Primărie în grupul de consileri. Unul din consilierii generali a zis acum, vreo 2 sedințe, exact aşa: ”Bă, dacă vine DNA-ul în Primărie ne ia cu autocarul pe toți!” Adevărul că 55 de oameni e autocarul cam mic”, a spus un consilier general.

Averea lui Wigler

Potrivit ultimei declaraţii de avere – depusă de Wigler pe site-ul www.pmb.ro în 2013, deşi ar fi trebuit să o actualizeze în 2014 -, consilierul personal al lui Oprescu are o avere de 1,9 milioane de euro numai din bijuterii şi obiecte de artă.

Totodată, Wigler mai deţine:

– un teren intravilan  de 65.000 mp în Popeşti Leodeni, cumpărat în anul 2007, cu menţiunea ”vânzare – SC TOP Imobiliare SRL – 600.000 lei”

– două case în Bucureşti, de 360 mp şi 350 mp, cumpărate în 2001 şi 2006

– un apartament de 80 mp, tot în Capitală

– 3 autoturisme de lux – un Audi Q5, cumpărat în 2013, un BMW X1 din 2011 şi un BMW X320d din 2013

– depozite bancare în ţară şi străinătate de 266.000 de euro.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.