Oprişan îşi stimulează subalternii cu 800 de lei/lună

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea primesc 800 de lei lunar drept stimulent la salariu, a declarat marţi seară, la RTV, Marian Oprişan. „Banii pot fi folosiţi pentru cumpărarea de haine sau ce îşi doresc ei”, a adăugat preşedintele CJ Vrancea. În afară de această sumă, subalternii săi primesc încă un salariu atunci când se căsătoresc. Ar fi interesant de văzut la a câta căsătorie se află fiecare.

Marian Oprişan şi-a argumentat mărinimia pe bani publici prin faptul că „in administraţia locală s-au redus 54.000 de posturi şi, din nefericire, aparatul central trebuie să mai reducă din personal”.

Pe de altă parte însă, el a acuzat că „Administraţia PSD a lăsat României 900.000 de angajaţi în 2004, iar cei care s-au succedat la guvernare au adus numărul bugetarilor la 1,5 milioane”.

S-a referit, desigur, la Guvernul Tăriceanu, care, în perioada 2005-2008, a angajat până la 1.400.000 de bugetari şi a deschis robinetul de sporuri pentru conţopişti, sporuri care mai de care mai aberante.

În prezent, în urma tăierilor operate de Guvernul Boc, numărul bugetarilor a ajuns la 1,187 milioane, iar zecile de sporuri au fost tăiate. Desigur, autonomia locală face ca primarii, prin hotărâri ale consiliilor locale, precum şi preşedinţii de consilii judeţene să îşi premieze angajaţii cu câţi bani doresc, numai să îi aibă la buget. Fondurile sunt din bani publici, primiţi în mare parte de la bugetul de stat. Dar evident că nu orice primar sau preşedinte de CJ primeşte sume consistente. Iar banii se află în pixul lui Liviu Dragnea.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.