FORT continuă protestele: OUG nu rezolvă problema de bază – scăderea tarifelor RCA. Galerie foto

fordÎn forma prezentată, OUG pentru modificarea Legii RCA nu rezolvă problema de bază, respectiv scăderea tarifelor, precizează FORT într-un comunicat remis redacției, pe care îl publicăm integral, plus fotografiile trimise de la protest.

Membrii Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. vor protesta prin toate mijloacele legale, pentru ca problema tarifelor să fie considerată esențială în elaborarea oricărui act normativ.

Ordonanța de Urgență pregătită de Guvern, similară proiectului de lege RCA dezbătut în Senat săptămâna trecută, aduce îmbunătățiri sistemului actual de încheiere a polițelor RCA, însă nu rezolvă problema de bază, adică nu aduce tarifele la valoarea prezentată în raportul Milliman, secretizat de Autoritatea de Supraveghere Finanaciară (ASF).

Ordonanța pregătită de Guvern trebuie să includă ceea ce Senatul României a acceptat deja, și anume schimbarea modului actual de construcție a tarifului – cu trecerea de la „jaful” actual practicat de către asigurători – la sistemul prin care, trimestrial, ASF construiește un tarif de referință la care se aplică criterii de risc (Bonus/Malus).

În aceeași ordonanță, Guvernul trebuie să limiteze tarifele la valorile prezentate ca fiind reale în raportul Milliman, pentru a salva sectorul de activitate transporturi și pentru a lăsa suficient timp, astfel încât celelalte modificări ale legii să treacă prin toate etapele, până să ajungă să producă efecte.

Membrii F.O.R.T. nu vor opri protestele până când tarifele nu vor ajunge la normalitate – spre exemplu, la un maxim de 5.000 lei/an pentru un vehicul de 18 tone.

protest, tir, fort 9

protest, tir, fort 8 protest, tir, fort 7 protest, tir, fort 6

protest, tir, fort 5

protest, tir, fort 4

protest, tir, fort

protest, tir, fort 1

protest, tir, fort 2

protest, tir, fort 3

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.