Ovidiu Miculescu, noul sef al Radioului public

Parlamentul i-a validat, marti, pe Ovidiu Miculescu presedinte-director general al Radioului public, el inlocuindu-l pe Andras Demeter, membru al CA al SRR din partea UDMR, care si-a anuntat vineri demisia. La vot au participat 243 de parlamentari dintr-un total de 435, Miculescu obtinand 235 de voturi “pentru” si 8 “impotriva”. Parlamentarii PDL au parasit plenul, refuzand sa participe la vot. Membru in CA al SRR din partea PSD, el a fost propus de membrii Consiliului ca presedinte al institutiei, fiind apoi validat in Comisiile de Cultura ale Parlamentului.

Ovidiu Miculescu a lucrat ca manager la Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA (SNR), iar de la finele lui 2010 este reprezentantul ambelor societati intr-un grup comun de lucru pentru gestionarea relatiei contractuale dintre acestea.

In discutiile ce au avut loc marti dimineata in Comisiile de Cultura ale Parlamentului, Raluca Turcan l-a intrebat daca nu exista “un potential conflict de interese”. Ovidiu Miculescu a afirmat ca va incheia raporturile pe care le are cu Radiocom.

PDL denunta “derapajul democratiei”

Parlamentarii PDL au decis sa paraseasca sala plenului inainte de numirea sefilor de la SRTV si SRR, in semn de protest fata de “derapajul democratiei”.

“Consecventi opiniei noastre ca aceste schimbari nu au decat un singur scop, un derapaj al democratiei, grupul parlamentar al PDL va parasi sala in procedura de vot”, a spus Mircea Toader, liderul deputatilor PDL.

Cine este Miculescu

Potrivit CV-ului postat pe site-ul SRR, Ovidiu Miculescu a lucrat, in perioada 1986-1992, la Sahia Film ca regizor si director de imagine.

Intre 1993-1994 a fost director de imagine la TVR 1 – departamentul de Stiri, iar din 1994 a trecut la Antena 1. La postul trustului Intact, a lucrat mai intai, pana in 1996, ca sef al Biroului Antena 1 la Washington DC, dupa care, pana in 1998, a fost director executiv al postului, unde a coordonat Consiliul Executiv, statiile locale, casa de productie a Antenei 1 si a companiei de vanzari de publicitate a televiziunii.

Din 1998, timp de un an, a fost directorul stirilor la Prima TV. Intre 1999 si 2000, a lucrat ca vicepresedinte pentru noi afaceri la Media On si s-a ocupat de dezvoltarea “Forum Invest Romania”, afaceri controlate de Bogdan Popovici, care in 2012 avea sa fie condamnat in dosarul “Trofeul Calitatii”.

Intre 2004 si 2006 a condus Asociatia pentru Radio Audienta (ARA), iar intre 2005 si 2007, Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA). Totodata a fost senior vice-president la Europe Development International Romania, ce reprezinta retelele Europa FM si Radio 21, el coordonand si compania de vanzari de publicitate radio a acestor posturi, Regie Radio Music.

Miculescu a fost numit, la propunerea PSD, in CA al Radioului public in vara lui 2010. Sefia Consiliului a fost preluata, insa, de Andras Demeter, propus de UDMR. Dupa doi ani, dupa schimbarea conducerii la Televiziunea publica, seful SRR si-a dat demisia, pe motiv ca “transparentizarea tarifelor SNR si reala negociere a acestora au devenit un deziderat irealizabil”, iar situatia ameninta strategia si statutul Radioului ca serviciu public de interes national. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.