P3 anunta investitii importante in Romania

Imediat dupa ce a fost facuta publica finalizarea achizitiei a doua parcuri logistice, in Polonia si Romania, cu o suprafata totala inchiriabila de 467.000 mp, de la fondul austriac de investitii CA Immobilien AG, managementul P3 Logistic Parks a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca are in vedere investitii suplimentare in tara noastra.

In urma preluarii Europolis, P3 detine, in prezent, cel mai mare parc logistic din Romania, P3 Bucharest, care cuprinde 8 cladiri cu o suprafata totala de 215.270 mp, plus terenuri care permit dezvoltarea a aproximativ 120.000 mp de spatii pentru depozitare.

Cora Stolz, Country Head P3 Romania, a precizat ca in cursul acestui an, in cadrul parcului logistic, vor mai fi construite doua cladiri cu o suprafata totala de 75.000 mp. Valoarea investitiei se va ridica, potrivit lui Ian Worboys, Chief Executive Officer P3 Logistic Parks, la aproximativ 35 de milioane de euro, constructia noilor depozite fiind programata sa inceapa in perioada aprilie – mai, pentru ca pana la sfarsitul anului lucrarile sa fie finalizate. Alte zone pe care compania le priveste cu interes sunt Clujul si Timisoara, unde in functie de cererile primite din partea clientilor vor fi dezvoltate, de asemenea, spatii industriale. „Exista companii internationale cu care lucram in alte tari si care si-au manifestat interesul pentru aceasta zona. Am in vedere mai ales producatori care realizeaza, de asemenea, activitate de distributie”, a explicat Ian Worboys, subliniind ca P3 isi urmeaza clientii pe care ii are la nivel international, in realizarea de proiecte in zonele pe care le vizeaza pentru investitii. Pe de alta parte, tinand cont de lipsa de spatii din zona Clujului, constructia de facilitati logistice noi pare a fi varianta corecta.

Adepti ai conceptului Build-To-Suit

„Suntem un investitor specializat si daca vor exista oportunitati vom mai face achizitii in acest an, nu numai in Bucuresti, ci si in alte regiuni ale tarii. In constructia de spatii logistice abordam un concept Build-To-Suit, prin intermediul caruia venim in intampinarea clientilor”, a mentionat Cora Stolz. Pentru proiecte de tip Build-To-Suit sau Build-To-Own, echipa P3 colaboreaza strans cu clientii in alegerea terenului potrivit si pentru a se asigura ca sunt in linie cu toate cerintele tehnice si nevoile lor de business, pentru fiecare unitate nou construita. Construirea in regim Build-To-Suit permite o mai mare flexibilitate pentru chirias, in conditiile in care P3 identifica terenuri in intreaga Europa pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor sai. Ulterior, compania realizeaza proiectul, se ocupa de obtinerea tuturor autorizatiilor necesare si construieste depozite la cheie conform specificatiilor clientilor, garantand o chirie sau un pret de vanzare, impreuna cu specificarea datei de finalizare a proiectului. „Construim depozite ecologice si le oferim clientilor solutii de reducere a costurilor, inclusiv cu utilitatile”, a precizat Cora Stolz. P3 este un investitor pan-european, dezvoltator si administrator de depozite, focusat pe dezvoltarea de proprietati industriale durabile in locatii prime, cu potential de crestere. P3 utilizeaza materiale ecologice ori de cate ori este posibil, pentru un impact cat mai redus asupra mediului si pentru a reduce costurile de operare ale depozitelor, ceea ce duce la cresterea profitabilitatii clientilor. P3 detine si administreaza 141 de depozite cu o suprafata totala de 2,9 milioane mp. Acest lucru certifica know-how P3, precum si experienta in sectorul logistic si industrial.

Ian Worboys, Chief Executive Officer P3 Logistic Parks:

„P3 va continua sa caute noi oportunitati de achizitie sau sa dezvolte depozite in locatii stategice din punct de vedere logistic, pentru a veni in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale clientilor sai. Pentru moment, cererea este mai mare decat oferta de spatii logistice in multe piete, ceea ce duce la o perspectiva pozitiva pentru cresterea inchirierilor.”

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.