“Pagini Aurii” a intrat în faliment

Pagini Aurii SA a intrat în faliment prin procedura simplificată, Tribunalul Bucureşti admiţând, marţi, cererea debitorului şi stabilind ca de procedurile ulterioare să se ocupe lichidatorul provizoriu – Cabinetul Individual de Insolvenţă Iancu Bogdan. Astfel, instanţa a ridicat dreptul de administrare al acestei societăţi şi a dispus dizolvarea ei. De altfel, conducerea societăţii şi-a anunţat şi angajaţii în legătură cu declararea falimentului, cu faptul că aceştia îşi vor primi salariile restante, dar şi că trebuie să predea bunurile companiei care le-au fost date în custodie. Pagini Aurii SA a fost înfiinţată în 1997 şi realiza ghiduri, cărţi de telefon în parteneriat cu Romtelecom şi deţinea motorul de căutare omonim pentru firme, produse şi servicii.

Tribunalul a dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul (societatea Pagini Aurii – n.r) are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului, şi a dispus totodată sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar.

Judecătorul a stabilit un termen maxim de 5 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii şi lista cu numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora.

Pagini Aurii SA are ca acţionari două firme: Pro Entertainment&Media, cu sediul social în Cipru şi care deţine 0,107% din acţiuni, şi People Holding Gmbh, cu sediul în Germania, care deţine 99,89% din acţiuni. Administratori sunt Jesper Simonsen – director general executiv, şi Jury Shunkevich şi Aigars Lazdans, membri în CA.

În ultimii 3 ani, cifra de afaceri a companiei a scăzut, de la 20,9 milioane de lei în 2009, la 11,9 milioane de lei în 2010 şi la 14,28 milioane de lei în 2011. Dinamica pierderilor a fost de 13,8 milioane de lei în 2009, 12,2 milioane de lei în 2010 şi 5,2 milioane de lei în 2011. În ultimii trei ani, Pagini Aurii SA a înregistrat datorii de 9,3 milioane de lei, 4 milioane de lei, iar în 2011 datoriile ajungeau la 9 milioane de lei. Anul trecut, compania avea 230 de angajaţi. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.