PALL-EX România sărbătoreşte primul an de activitate

Reţeaua Europeană de distribuţie mărfuri paletizate Pall-Ex sărbătoreşte împlinirea primului an de activitate al reţelei sale din România. Lansată în decembrie 2011, Pall-Ex România a devenit prima reţea de distribuţie de mărfuri paletizate din Europa de Est. În primele 12 luni de activitate, numărul membrilor din reţea a urcat la 20 iar volumele de paleţi au fost în continuă creştere.

Câţiva factori cheie din acest an:

• Creştere lunară a volumului paleţilor, cu o creştere totală ce va depăşi 400% până la sfârşitul lui 2012.

• Dovada faptului că există o creştere în cerinţa pentru distribuţie “just-in-time” în România, lucru dovedit de mărimea medie a partidelor de marfă de 1.65 paleţi pe partidă de marfă.

• O creştere importantă în folosirea serviciilor premium (livrare în 24 de ore) faţă de serviciile economy, demonstrând astfel felul în care modelul Pall-Ex satisface cerinţele în continuă schimbare din piaţa logistică din România.

Vorbind despre succesul primului an de activitate, Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex România a declarat:

“Reţeaua Pall-Ex România a fost lansată în condiţii dificile, când întreaga Europă se confrunta cu o perioadă prelungită de condiţii meteorologice aprige şi o iarnă extrem de grea. În ciuda acestor condiţii, am reuşit să lansăm reţeaua şi să avem apoi o creştere puternică. Conceptul a fost imbraţişat rapid de membrii noştri, unindu-ne eforturile pentru a face din Pall-Ex România o poveste de succes. Entuziasmul a fost contagios, iar membrii au recomandat serviciile Pall-Ex, atrăgând atât noi membri, cât şi noi clienţi”.

“Am dovedit că modelul Pall-Ex este o modalitate eficientă din punctul de vedere al costurilor şi cu beneficii pentru mediu de a transporta partide reduse de marfă paletizată. În acelaşi timp, am ajutat membrii reţelei noastre să identifice pieţe noi şi i-am sprijinit în obţinerea unor clienţi noi pentru a-şi atinge volumele pe care şi le-au propus”.

“Interacţiunea cu membrii a fost un factor crucial pentru felul în care ne-am dezvoltat şi, de aceea, am organizat două vizite cu aceştia în Marea Britanie, pentru a putea vedea operaţiunea şi a putea împărtăşi cunoştiinţele cu unii din membrii de acolo”.

Pall-Ex România este un pas foarte important din strategia de dezvoltare europeană a Pall-Ex. Cu reţele Pall-Ex deja active în Italia şi în Iberia, Pall-Ex Polonia şi Pall-Ex Franţa se pregătesc pentru a fi lansate în primul trimestru din 2013. Un total de 15 reţele vor fi operaţionale până în 2015, având ca obiectiv final crearea primei reţele Pan-Europene de distribuţie a mărfurilor paletizate.

Hilary Devey, CEO al Pall-Ex, este de părere că reţelele cu urmează să fie lansate în 2013 vor apropia Pall-Ex de realizarea acestui obiectiv:

“Pall-Ex Romania a arătat că acest model pentru reţele de distribute mărfuri paletizate poate fi implementat cu succes în regiuni noi. Nu numai că a ajutat la reducerea costurilor pentru manufacturieri, importatori şi freight forwarderi, dar a şi influenţat felul în care operaţiunile logistice se dezvoltă în ţară”.

“Lansarea reţelei Pall-Ex Polonia va ajuta la consolidarea prezenţei noastre în Europa de Est, iar Pall-Ex Franţa va crea o legătură directă între Marea Britanie şi Europa continentală, ajutându-ne astfel să ne apropiem de împlinirea ambiţiilor noastre pe plan European”.

În cadrul procesului de Expansiune Europeană, Pall-Ex este în căutare de Parteneri Naţionali în Turcia, Scandinavia şi Bulgaria, precum şi în alte zone cheie.

Pentru mai multe informaţii despre Pall-Ex şi operaţiunile sale europene, vizitaţi www.pallex.com . (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.