Patru noi puncte fixe de control rovinietă

CNADNR anunţă că de mâine, 24 februarie, vor fi puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi 4 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta) și vor fi amendați șoferii respectivi conform prevederilor OG nr. 15/2002.

În prezent, controlul rovinietei se efectuează prin intermediul a:

– 66 puncte fixe de control

– 14 puncte mobile de control

– personalului cu drept de verificare din cadrul IGPR, ISCTR şi CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.

Punctele de control ce vor fi puse în funcţiune mâine sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto, precizează CNADNR, care anunță că în anul 2015 vor mai fi puse în funcţiune încă 4 puncte de control rovinietă.

CNADNR SA a pus la dispoziţia conducătorilor auto, pe site-ul www.cnadnr.ro , secţiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica şi descărca în format pdf. informaţii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) şi codul de siguranţă.

Precizăm ca acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate şi nu pentru cele a căror valabilitate a expirat sau a rovinietelor care urmeaza să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.