PDL va boicota referendumul. Blaga: “Nu putem valida un sir de nereguli si abuzuri ale USL. Rugam cetatenii sa nu participe la o astfel de mascarada”

Colegiul Director National al Partidului Democrat Liberal a decis, marti, cu 59 voturi “pentru” si o abtinere, sa boicoteze referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, incurajandu-i pe membrii si simpatizantii partidului sa nu participe la votul de duminica. Democrat-liberalii isi vor mentine insa reprezentantii in sectiile de votare. Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat la finalul sedintei sedintei CND ca partidul pe care il conduce “nu poate valida un sir de nereguli si abuzuri ale USL”. “Aici nu discutam de o suspendare a presedintelui Romaniei pentru ca ar fi incalcat Constitutia. CCR a spus Traian Basescu nu a incalcat Constitutia. Aici vorbim de o incercare a USL-ului de a valida o hotarare a celor 256 de parlamentari”, a argumentat el.

“Desi noi am cerut, cei de la USL nu au inteles sa respecte aceleasi conditii pentru desfasurraea referendumului ca si cele pe care noi le-am asigurat la cererea domniilor lor la alegerile prezidentiale din 2009. Stiti ca atunci am avut camere de luat vederi in sectiile de votare, am avut declaratii pe propria raspundere pentru cei care votau in sectiile speciale.

Mai mult, acum amesteca listele celor care voteaza in alte sectii decat cele de domiciliu cu listele permanente, ca sa nu putem sa ne dam seama de turismul electoral.

As vrea sa ii cer ministrului de Interne sa asigure filtre in toate judetele exact in aceleasi conditii in care eu le-am asigurat in 2009”, a aratat Vasile Blaga.

Liderul PDL a acuzat ca USL a desfiintat birourile electorale din comune, orase, “le-au lasat numai pe cele din judete, biroul electoral judetean, astfel incat sa fie greu sa se ia o decizie vizavi de o plangere a unuia sau a altuia din sectiile de votare”.

“Iar aceasta, in conditiile in care noi, PDL, avem doar un reprezentant in sectii de votare, fata de cei 5 pe care ii iau domniile lor, plus presedintii care au fost nominalizati prin ordine ale prefectilor”, a continuat el.

“Nu este vorba despre suspendarea presedintelui Romaniei pentru ca ar fi incalcat Constitutia, ci de incercarea USL de a valida o hotarare a celor 256 de parlamentari”

“Facem apel la toti oamenii de buna credinta. Aici nu discutam de o suspendare a presedintelui Romaniei pentru ca ar fi incalcat Constitutia. CCR a spus Traian Basescu nu a incalcat Constitutia, aici vorbim de o incercare a USL-ului de a valida o hotarare a celor 256 de parlamentari. Rugam cetatenii sa nu participe la o astfel de mascarada pusa in scena de catre USL”, a declarat VasileBlaga.

Intrebat cum a reusit sa-l convinga PDL pe presedintele suspendat Traian Basescu sa fie de acord cu boicotarea referendumului, Blaga a spus ca nu si-a propus acest lucru, ci este decizia Colegiului Director al PDL, luata dupa ce au constatat ca USL a infiintat sectii de vot in hoteluri si restaurante.

“Cand dl. presedinte spunea ca doreste ca lumea sa participe la referendum, nu erau luate niciuna din masurile USL pe care vi le-am enumerat. Nici pe departe nu credeam ca vor infiinta sectii in restaurante, in hoteluri, la munte si la mare, ca, repet, nu o sa avem o evidenta clara a celor ce voteaza pe liste separate, ca nu o sa stim exact ca dansii iau la cunostinta rigorile legii daca voteaza multiplu, ca nu o sa avem camere de luat vederi in sectiile de votare si nu o sa avem declaratiile pe propria raspundere”, a argumentat liderul PDL.

Si P

El a reamintit celor din PSD si PNL despre modul cum au procedat in 2007, cand “a fost si un referendum vizavi de votul in doua tururi de scrutin odata cu alegerile parlamentare: atunci s-au straduit din rasputeri sa nu existe cvorum pe respectivul referendum, punand sectiile de vot separat, sper ca nu ati uitat”, le-a spus Blaga jurnalistilor.

Vasile Blaga a precizat insa ca PDL va avea reprezentanti in sectii de de votare: “Ne vom stradui sa limitam cat mai mult fraudele puse la punct de USL. Vom avea un om in fiecare sectie, care va incerca sa isi faca datoria”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.