Pensii nesimtite de pana la 16.063 de lei/luna pentru magistratii cercetati de DNA

Florin Costiniu, fost sef al Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, trimis in judecat de DNA pentru complicitate la trafic de influenta,  primeste o pensie lunara de 16.063 de lei, informeaza TVR. Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, condamnata in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu suspendare, primeste o pensie de “numai” 6.604 lei/ luna. Procurorul Sterian Guli, condamnat si el in prima instanta, a solicitat pensionarea inainte de o decizie definitiva, pentru a beneficia de o pensie de 9.271 lei/luna, adica de 80% din ultimul salariu. CSM a aprobat pentru judecatoarea ICCJ Iuliana Pusoiu, anchetata pentru luare de mita in dosarul judecatoarei Gabriela Birsan, o pensie de 9.635 de lei, insa presedintele Traian Basescu nu a semnat decretul de eliberare din functie.

Fost sef al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, s-a pensionat in 2010 si beneficieaza de o pensie de 16.063 de lei pe luna, arata TVR. Florin Costiniu a fost arestat preventiv pentru trei zile in 2010 si acum este judecat in libertate pentru coruptie in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul judecator Costiniu pentru complicitate la trafic de influenta.

Procurorul Sterian Guli – condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare (sentinta nedefinitiva) a solicitat si el pensionare. Procurorul  Guli ar urma sa beneficieze de o pensie de  9271 lei, adica 80 la suta din ultimul salariu. El a fost gasit vinovat pentru ca a obtinut pe sub mana subiectele la concursul pentru postul de sef al Parchetului Bucuresti. Cand a fost trimis in judecata, in luna mai 2008, procurorul Guli a fost suspendat din magistratura si nu a mai primit salariu. Acum, el cere sa fie pensionat inainte de un verdict definitiv. Cristian Daniel, membru CSM, a explicat pentru TVR ca daca procurorul va fi pensionat dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare el nu va mai beneficia de pensia de serviciu.

Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, care a fost condamnata in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul procurorului Sterian Guli, primeste o pensie de serviciu de 6.604 lei.

TVR informeaza ca judecatoarea Iuliana Pusoiu (de la Instanta Suprema), anchetata pentru luare de mita in dosarul judecatoarei Gabriale Birsan, a cerut si ea sa fie pensionata. CSM a aprobat pentru Iuliana Pusoiu o pensie de 9.635 de lei, insa presedintele Traian Basescu nu a semnat inca decretul de eliberare din functie. Astfel ca judecatoarea nu primeste inca pensia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.