Permise ridicate și amenzi de 31.500 lei aplicate vitezomanilor și transportatorilor de marfă şi de persoane

Bilanțul controalelor efectuate miercuri, între orele 07.00-11.00, pe Autostrada Bucureşti-Medgidia, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, arată că mai mult de jumătate dintre amenzi au fost aplicate vitezomanilor. Astfel, din cele 78 de sancţiuni, 40 au fost date pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 18 pentru încălcarea normelor care reglementează activitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane – toate în valoare de 31.500 lei.

Au fost reţinute 6 permise de conducere aparținând unor vitezomani care au întins coarda, unui șofer băut și altuia care avea defecţiuni tehnice grave la mecanismul de direcţie și la sistemul de frânare. De asemenea, au fost retrase două certificate de inmatriculare.

Comparativ cu acţiunile similare organizate anterior, polițiștii au constatat o scădere semnificativă a numărului de conducători auto care încalcă regimul legal de viteză, ceea ce determină organele de ordine  să continue astfel de filtre pe autostrada spre litoral.

La acţiune au participat 34 de poliţişti ai Secţiei de Poliţie Autostrăzi, fiind folosite în sistem ,,cascadă” aparate radar, dintre care unul cu sistem de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor prin raze laser, informează Poliția Română.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.