Circa 2.500 de sancțiuni RAR în București și Ilfov, anul trecut

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) și ai Poliției Rutiere au aplicat în anul 2014, la controalele mixte desfășurate în București și Ilfov, 2.536 sancțiuni și au reținute 51 permise de conducere și 1.929 de certificate de înmatriculare.

Concret, în perioada 3 ianuarie – 31 decembrie au fost verificate tehnic în trafic 4.329 autovehicule, din care 635 prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite:

– 54,65% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate)

– 4,37% au avut probleme de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare)

– 4,93% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).

– în urma analizei emisiilor poluante, 18,73% dintre vehiculele oprite depășeau nivelului maxim admis.

George-Adrian Dincă, directorul General al RAR, precizează însă că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.