Peste 216.000 litri de motorină confiscaţi la Nădlac

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au depistat în Nădlac (jud. Arad) o staţie de distribuţie a carburanţilor şi un depozit unde erau stocaţi, fără autorizaţie, 216.876 litri de motorină Euro 5 pentru a fi comercializaţi. Firma proprietară a fost amendată cu 100.000 lei şi i s-a confiscat întreaga cantitate carburant, plus suma de 906.962 lei. Totodată, inspectorii i-au suspendat pentru 3 luni activitatea de vânzare prin staţia de distribuţie.

Reprezentanţii DGAF au constatat că dintre cele 8 rezervoare deţinute şi operate, având o capacitate totală de 387.288 litri, doar două, cu o capacitate totală de 59.900 litri, erau conectate la aparatele de marcat electronice fiscale şi la sistemele de gestiune a stocurilor de la pompele de distribuţie a carburanţilor.

Deşi societatea deţinea doar atestat de comercializare en detail motorină şi benzină, din verificări încrucişate a rezultat că reprezentanţii acestei societăţi comerciale au realizat vânzări en gross în valoare totală de peste 200.000 euro (906.962 lei), fără a deţine atestat în acest sens.

„Carburantul confiscat urmează a fi valorificat conform procedurilor legale. Această acţiune de control se circumscrie obiectivului DGAF de a preveni, identifica, sancţiona şi combate evaziunea fiscală în domeniul produselor accizabile, domeniu cu un grad de risc ridicat”, precizează reprezentanţii DGAF.

În aprilie 2014, în localitatea Sălişte din judeţul Sibiu, inspectorii antifraudă fiscală au confiscat 393.294,4 litri motorină Euro 5 depozitaţi fără autorizaţie în vederea comercializării, de către o altă firmă care ignorase obligaţia legală a atestării. (R.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.