Peste 35.000 de vitezomani, într-o singură săptămână

Poliţiştii rutieri au depistat, în perioada 20-26 august, 35.498 de cazuri de încălcare a regimului legal de viteză, în cadrul acţiunii speciale de depistare a şoferilor vitezomani, coordonată la nivel naţional de Direcţia Poliţiei Rutiere. Operaţiuni similare au vut loc simultan pe teritoriul tuturor celor 27 de statelor membre ale Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, informează Poliţia Română.

Viteza excesivă se regăseşte, la nivel european, printre primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 ani.

Astfel, acţiunea constituie un element important în strategia TISPOL de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa, precizează Poliţia Română.

Poliţiştii români au folosit toate sistemele din dotare de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Amintim că filtrele organelor de ordine au fost instalate în special pe Autostrada Soarelui şi pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti (recent dată în circulaţie, dar cu restricţie de viteză de 100 km/h, întrucât nu este finalizată).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.