Pirelli prezintă la Essen Show ultima evoluţie a Series:01 şi noua gamă Novatread

Pirelli a ales renumitul Tyre Show de la Essen pentru lansarea mondiala a unei uriase game de inovatii in sectorul transportului comercial. Printre starurile celui mai important show din lume dedicat pneurilor se numara si cea mai noua evolutie a Series:01 si noua gama de pneuri NOVATREAD.

Noile produse lansate la Essen au fost dezvoltate utilizandu-se cele mai noi tehnologii de constructie si design, asa cum s-a intamplat si in cazul reinnoirii gamei de pneuri pentru automobile Ultra High Performance.

Pentru operatorii comerciali, o atentie deosebita a fost acordata fiabilitatii si sigurantei. Comparativ cu precedenta generatie de produse, noua gama de pneuri pentru camioane ofera o durata de viata mai lunga, posibilitatea resaparii mai usoare si imbuntatirea manevrabilitatii pe suprafete ude sau uscate.

Evolutia tehnica a gamei R:01II vizeaza atat structura cat si compozitia. Introducerea carcasei ranforsate ajuta la o mai usoara resapare in timp ce noua formula a compozitiei garanteaza o durata de viata mai lunga si o manevrabilitate mai buna intr-o mare varietate de conditii.

Gama R:01II este vanduta cu doua variante a profilului de rulare: FR:01II si TR:01II

FR:01II este construit special pentru axele directoare. Noua generatie de pneuri include o banda de rulare mai lata, ce ajuta la obtinerea unei durate mai mari de viata precum si la imbunatatirea preciziei si tinutei de drum. Exista de asemenea si o evolutie a canelurilor benzii de rulare, pentru maximizarea ratei de expulzare a pietrelor si a altor obiecte, crescandu-i astfel durabilitatea.

TR:01II este un pneu pentru axele libere. Multumita impresionantei tinute de drum in conditii de iarna, acest pneu a fost recompensat cu marcajul European 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake)

Pirelli este, de asemenea, specializat in transportul de persoane pe distante lungi, cu noua gama H:01 COACH prezentata la Essen. Aceasta consta din FH:01 COACH pentru fiecare axa si TH:01 COACH – special conceputa pentru axele motoare.

Inovatiile pentru aceasta gama de produse sunt de asemenea centrate pe structura si materiale. Carcasa ranforsata si noua compozitie creste durabilitatea pneului, conducand spre o durata de viata mai lunga si o mai facila reconstructie.

TH:01 COACH in dimensiunea 295/80R22.5 beneficiaza de marcajele M+S si 3PMSF care subliniaza nivelul de performanta chiar si in conditii de vreme rece.

Raspunzand la recentele tendinte din piata, FH:01 COACH cu dimensiunea de 295/80R22.5 are un indice de sarcina marit (154/149 M). FH:01 cu dimensiunea 315/70R22.5 si 315/60R22.5 va fi in curand disponibil cu indice de sarcina XL (extra load).

Pirelli isi extinde, de asemenea, gama de pneuri pentru remorci si semi-remorci cu modelul ST:01 M+S. Acesta este un nou pneu all-season, creat pentru a oferi siguranta si performanta chiar si pe suprafete alunecoase sau acoperite cu zapada.

Atentia companiei italiene asupra inovatiei permanente si dezvoltarii a condus la evolutia gamei de pneuri pentru autobuzele urbane: MC85/MC88. Prin noile ranforsari laterale si compozitiei inovatoare a flancului, aceasta ofera acum o mai buna rezistente si o mai lunga durata de viata.

Respectul pentru mediu este ridicat, dupa cum o demostreaza agenda Pirelli de la Essen, prin inovatiile ce inlcud NOVATREAD: o noua gama de anvelope complet reconstruite utilizandu-se carcase originale Pirelli.

Procesul precis de regenerare si performantul control de calitate realizat de Pirelli fac ca NOVATREAD sa fie printre cei mai importanti jucatori de pe piata. Produsele NOVATREAD sunt ideale pentru cei care cauta acelasi tip de performanta ca si in cazul unui pneu nou, dar la un pret foarte avantajos.

Show-ul de la Essen este, de asemenea, o oportunitate pentru Pirelli de a prezenta in exclusivitate sectiunea restilizata dedicata camioanelor a site-ului oficial al companiei, precum si lansarea unei noi campanii publicitare.

Printre noutatile aduse de noul continut al site-ului oficial sunt si doua filmulete care demostreaza rezultatele comparative la franarea pe ud si in privinta economiei de carburant, precum si un material video cu declaratiile proprietarilor de flote, care opereaza intr-o mare varietate de sectoare comerciale din intreaga lume.

In sectiunea interactiva dedicata CyberFleet, utilizatorul poate interactiona personal cu functiile cheie ale acestei tehnologii inovatoare de la Pirelli.

Aceasta include functiile Track&Trace pentru datele vehiculelor, precum si o gama larga de informatii privind presiunea si temperatura pentru toate pneurilor echipate cu CyberFleet. Utilizatorul poate de asemenea verifica cati kilometri a efectuat fiecare pneu, carei „Clase energetice CyberFleet” apartine vehiculul si sa exploreze  toate celelalte functii construite in cadrul acestui performant instrument de analiza si raportare.

Numarul managerilor de flote care au adoptat acest sistem creste constant, acesta fiind util pentru gestionarea eficienta a propriilor flote si exploatarea la maximum a pneurilor Pirelli.

Nu este insa vorba doar despre lumea digitala. Revista tiparita „Truck” dedica spatii ample noii game Series:01 si tuturor produselor dedicate camioaneloe care vor aparea la Milano.

Toate aceste solutii innovatoare, produse cu tehnologii premium, fac ca Pirelli sa fie un adevarat partener de lucru pentru toate flotele. Vehiculele care fac treaba sunt motorul fiecarei companii. Contactul dintre drum, pneu si afacere este unul continuu – asa cum Pirelli stie foarte bine. Acesta este mesajul din inima campaniei internationale de publicitate lansata de Pirelli, in care un camion demonstreaza simbioza dintre puterea vehiculului si tehnologia pneului. Fiecare lucrand intr-o armonie perfecta cu celalalt.

NOVATREAD: ANVELOPE COMPLET RESAPATE UTILIZAND CARCASE PIRELLI

NOVATREAD este un nou membru al familiei Pirelli: o noua gama de anvelope complet resapate in matrite originale Pirelli, pornind exclusiv de la carcase Pirelli.

Carcasele Pirelli utilizate sunt de ultima generatie: combinand in interior cele mai recente inovatii ale marcii italiene, pentru a asigura o durabilitate si integritate optime, peste durata de viata originala a anvelopei. Aceasta include:

–  Tehnologia SATT (Spiral Advanced Technology for Truck)

–  Cordaj hexagonal

–  Cordaj complet robotizat

–  Compozitie in doua straturi a benzii de rulare

NOVATREAD este produsul ideal pentru clientii aflati in cautarea unor performante similare unor anvelope noi, dar la un pret foarte avantajos. Aceste caracteristici se datoreaza standardelor ridicate de control al calitatii carcaselor, compozitiei benzii de rulare care a fost conceputa pentru a oferi un compromis excelent intre o durata indelungata de viata, rezistenta la agresiuni si rezistenta scazuta la rulare, precum si designului original al benzii de rulare atat de apreciat la gama Series:01.

NOVATREAD, care va fi disponibil in Italia incepand din iulie, sub forma unui proiect pilot, va fi produs in 3 dimensiuni, pentru cap tractor si trailer: 315/70 R 22.5 TH:01, 315/80 R 22.5 TR:01 si 385/65 R 22.5 ST:01 Base.

O data in plus, Pirelli se remarca prin responsabilitatea sa, limitand si prelungind viata anvelopelor, pentru a intarzia dispersarea pneurilor uzate.

H:01 ANVELOPE PENTRU AUTOCARE: CONFORT, DURABILITATE SI SIGURANTA PENTRU TRANSPORTUL DE PERSOANE

Pirelli este specializat si in transportul de persoane pe distante lungi, pe drumuri regionale si autostrazi, prin gama sa H:01 COACH: o gama ce garanteaza standarde ridicate de siguranta si eficienta, precum si un nivel excelent de confort atat pentru sofer cat si pentru pasageri.

Gama FH:01 COACH se va comercializa in dimensiunea 295/80 R 22.5 (cu un indice de sarcina crescut de 154/149 M) pentru fiecare axa. Exista de asemenea si TH: 01 COACH cu dimensiunea 295/80 R 22.5 TH: 01 COACH, special conceputa pentru axele motoare.

Fata de generatia anterioara, noile anvelope H:01 COACH beneficiaza de o carcasa ranforsata, pe structura deja intarita a anvelopelor Series:01, caracterizata de tehnologiile: – SATT (trei centuri de tip sandwich),

– HBW (cordaj hexagonal),

– FRC (cordaj complet robotizat) si DLTC (compozitie in doua straturi a benzii de rulare).

Toate aceste tehnologii contribuie la imbunatatirea rezistentei, oferind posibilitatea resaparii si un confort sporit: garantat de o structura conceputa pentru a absorbi socurile produse de neregularitatea carosabilului si a reduce zgomotul la rulare.

pirelli

FH:01 COACH si TH:01 COACH pastreaza acelasi design al benzii de rulare ca H:01, care si-a demonstrat performantele excelente in termeni de siguranta si rezistenta.

In particular, la FH:01 COACH, dispunerea canelurilor ofera o precizie superioara la condus, in timp ce protectiile canalelor laterale previn acumularea pietrelor in banda de rulare, garantand astfel integritatea carcasei si posibilitatea de resapare. In final, datorita sistemului patentat Pirelli RSR (un design cu flancuri coborate) fortele sunt distribuite optim intre suprafata de contact si sol, garantand astfel o uzura uniforma si o durata de viata superioara a anvelopei.

Aderenta impresionanta atat pe carosabil uscat cat si pe cel umed nu s-a modificat, dar in plus fata de FH:01, FH:01 COACH ofera:

+20% durata de viata

+20% uzura uniforma

+10% confort

+10% facilitate de resapare

TH:01 COACH, in schimb, se caracterizeaza prin santurile adanci ce garanteaza tractiune pe intreaga durata de viata a anvelopei, un nivel inalt de aderenta pe carosabil ud si distante reduse de franare.

Blocurile de profil sunt mai apropiate, in timp ce design-ul specific din zona umarului garanteaza o mobilitatea redusa, limitand acumularea caldurii, reducand rezistenta la rulare si contribuind la uzura uniforma. In final, design-ul directional al benzii de rulare ii confera aderenta sporita pe carosabil uscat sau ud.

TH:01 COACH ofera acelasi nivel de aderenta pe carosabil uscat cat si pe cel umed ca TH01, oferind in plus:

+10% durata de viata

+10% uzura uniforma

+20% confort

+10% facilitate de resapare

Anvelopele TH:01 COACH comporta marcajul 3PMSF (precum si M+S), care garanteaza performante deosebite in ceea ce priveste tractiunea, chiar si pe zapada.

R:01II, A DOUA GENERATIE DE ANVELOPE DE INALTA PERFORMANTA

O NOUA STRUCTURA SI O NOUA COMPOZITIE PENTRU LONGEVITATE KILOMETRICA SUPERIOARA

MANEVRABILITATE SUPERIOARA IN ORICE CONDITII

Noile anvelope R:01II sunt rezultatul unui proces continuu de cercetare, dezvoltare si inovatie.

Noile anvelope au progresat in termeni de rezistenta, durabilitate si performante pe diferite tipuri de suprafete si in diferite conditii de drum.

In acest fel, Pirelli incearca sa satisfaca nevoile managerilor de flote, concentrati in permanenta pe eficientizarea costurilor si diversificarea tipurilor de transporturi si a traseelor.

Cea mai recenta evolutie are la baza structura anvelopelor Series:01; ce incorporeaza tehnologia SATT (Spiral Advanced Technology for Truck), cordajul hexagonal, cordajul complet robotizat si o compozitie in doua straturi a benzii de rulare. Anvelopele R:01II beneficiaza de o banda de rulare ranforsata pentru a oferi o rezistenta sporita si o facilitate de resapare superioare generatiei anterioare.

pirelli 2

Noua formula a amestecului de cauciuc al benzii de rulare le asigura anvelopelor o durata de viata superioara, o rezistenta excelenta in conditii de utilizare pe suprafete moderat abrazive, precum si o manevrabilitate mai buna atat in conditii de carosabil uscat cat si ud sau alunecos, adaptandu-se conditiilor de iarna.

Gama include doua tipuri de design al benzii de rulare: FR:01II, pentru axa de directie si TR:01II pentru axele motoare. Dimensiunile disponibile sunt: 315/70R22.5, 295/80R22.5 si 315/80R22.5.

Benzile de rulare ale modelelor FR:01II si TR:01II beneficiaza de un design optimizat in scopul de a reduce zgomotul la rulare, micro-porii si energia irosita. Design-ul canalelor si lamelelor a fost conceput pentru a asigura precizie la condus si manevrabilitate atat in conditii de carosabil uscat, dar si ud.

In mod specific, anvelopele FR:01II au urmatoarele caracteristici: o banda de rulare mai lata care amelioreaza longevitatea kilometrica a anvelopelor, precum si aderenta si manevrabilitatea, un design optimizat al canelurilor pentru evacuarea eficienta a oricarui tip de reziduri, patru canale dispuse in zigzag ce delimiteaza blocuri de profil longitudinale robuste, cu rolul de a reduce distantele de franare si de a imbunatati siguranta.

Designul specific coborat in zona umarului este un patent Pirelli, oferind o distributie optima a fortelor ce actioneaza pe suprafata de contact cu carosabilul, astfel generand o uzura uniforma a benzii de rulare si o longevitate superioara a anvelopelor.

In comparatie cu generatia anterioara, FR:01II garanteaza:

+20% longevitate

+10% rezistenta la agresiuni

+10% facilitate de resapare

+10% manevrabilitate in conditii de carosabil uscat si ud

Anvelope TR:01II se caracterizeaza prin: design-ul directional care le confera o tractiune si un confort acustic superioare, santurile introduse de-a lungul canelurilor asigura o aderenta optima pe toata durata de viata a anvelopelor. Santurile laterale cu diferite dimensiuni si adancime, patentate de Pirelli, asigura o uzura uniforma si contribuie la evacuarea pietrelor si a altor reziduri.

Aceste anvelope comporta marcajul 3PMSF (precum si M+S): o garantie a tractiunii eficiente chiar si pe zapada.

 In comparatie cu generatia anterioara, anvelopele TR:01II asigura:

+10% longevitate

+10% facilitate de resapare

+10% aderenta in conditii de carosabil uscat si ud

+10% tractiune pe zapada.

ST:01 M+S: UN NOU PNEU PENTRU REMORCI SI SEMI-REMORCI

Pirelli si-a imbogatit oferta pentru remorci si semi-remorci cu modelul ST:01 M+S – un pneu all-season pentru trasportul pe distante medii si lungi.

Noul ST:01 M+S beneficiaza de binecunoscutele caracteristici ale gamei Series:01:

Compozitie in doua straturi a benzii de rulare (DLTC): un sistem in care banda de rulare este realizat in doua compozitii.

O compozitie externa ce a fost creata pentru a creste distanta de rulare si aderenta, in timp ce contribuie si la reducerea distantelor de franare.

Si o compozitie interna care reduce rezistenta la rulare si asigura o completa integritate a structurii.

Cordaj complet robotizat (FRC): acesta include inglobarea completa a cordajului in cauciuc, ceea ce previne oxidarea si ofera de asemenea o mai mare rezistenta si fiabilitate.

Bead Wrapped Chafer (BWC): centura ranforsata ce garanteaza mai multa rezistenta si o mai usoara reconstructie.

Cordaj hexagonal (HBW): acesta permite flexibilitate maxima cand se monteaza anvelopa, asigura o recosntructie mai usoara si asigura de asemenea o stabilitate termica si astfel mai multa fiabilitate

MESCOLA BATTISTRADA TECNOLOGI

Aceste inovatii aduse benzii de rulare si flancului au fost concepute pentru a face din ST:01 M+S pneul ideal pentru orice sezon, atat pentru drumuri regionale cat si pentru autostrazi.

In mod particular, designul canelurilor face ca doar putine debriuri sau mizerie sa fie retinute. Designul ajuta de asemenea la prevenirea patinarii si imbunatateste manevrabilitatea generala. Santurile introduse de-a lungul canalelor imbunatatesc aderenta in conditii de iarna sau drumuri alunecoase, Ranforsarile flancurilor asigura o mai mare rezistenta la impact lateral si miscari ale flancului anvelopei. In sfarsit, designul profilului asigura o uzura egala si o mai buna rezistanta pe durata oricarui sezon.

In timp ce are aceeasi durata de viata ca si ST:01, noul ST:01 M_S asigura:

+10% mai multa aderenta pe suprafete alunecoase sau acoperite cu zapada

+10% mai usor de reconstruit

Noul ST:01 M+S este disponibil in Germania si Turcia in dimensiunea 385/65 R22.5. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.