Pirelli prezintă ST:01 Base: noua anvelopă pentru remorci şi semiremorci

Pirelli îşi completează gama de produse destinate transporturilor pe distanţe medii şi lungi, cu o serie de anvelope ce pun accentul pe siguranţă şi costuri de utilizare reduse. Atributele acestora sunt eficienţa energetică, o durată de viaţă extinsă, capacitatea de reşapare, nivel de zgomot redus şi o compoziţie inovatoare.

Pirelli si-a extins seria ‘ST’ de anvelope de camion pentru remorci si semi-remorci. Noul produs, anvelopa ST:01 Base, este destinat transporturilor pe distante medii si lungi. Pirelli si marca asociata Formula continua dezvoltarea gamei de produse destinate vehiculelor comerciale printr-o noua anvelopa care se alatura celor doua deja existente pentru remorci si semi-remorci: ST:01 Neverending si Formula Trailer.

ST:01 Neverending a fost prima anvelopa care a obtinut calificativul ‘AA’ in ceea ce priveste rezistenta la rulare si aderenta pe carosabil umed, in cadrul procesului european de etichetare a anvelopelor. Aceasta este si cea mai rezistenta anvelopa Pirelli din punctul de vedere al capacitatii de resapare. Pentru a oferi manevrabilitate optima si o franare precisa a remorcii, chiar si in conditii de carosabil umed, anvelopele Formula Trailer prezinta 4 canale longitudinale in zig-zag pe toata suprafata benzii de rulare.

Prin noile ST:01 Base, Pirelli isi largeste gama de anvelope pentru a raspunde nevoilor oricarui tip de transportator: de la cei care doresc sa-si minimizeze investitiile initiale – fara a renunta la calitatea premium si standardele de calitate – dar si pentru cei care pun accentul pe longevitatea kilometrica si capacitatea de resapare, fiind sensibili la durata efectiva de viata a anvelopelor. Alti transportatori acorda prioritate costurilor de rulare – concentradu-se astfel pe o rezistenta scazuta la rulare si pe rezistenta.

Pirelli Neverending BASE_4

Ierarhia preturilor anvelopelor de camion este urmatoarea: luand ST:01 Base ca referinta pentru 100%, anvelopa premium ST:01 Neverending costa 110%, in timp ce Formula Trailer costa 85%.

Noile Pirelli ST:01 Base au aceleasi caracteristici cu celelalte produse ale gamei 01: profile inovatoare, structura si compozitie care reduc rezistenta la rulare, contribuind la economia de carburant si energie, precum si la protectia mediului. La protectia mediului contribuie si nivelul redus de zgomot, precum si absenta uleiurilor aromatice (HAOF) din compozitia anvelopelor.

 Pirelli_ST01BASE_1

Structura si compozitia anvelopelor ST:01 Base au fost concepute pentru optimizarea uzurii si prelungirea duratei de viata a anvelopelor, mentinand intacte caracteristicile legate de rezistenta si siguranta pe orice tip de carosabil, inclusiv pe autostrazi si drumuri principale. Noile anvelope sunt disponibile in doua versiuni: R pentru transport preponderent regional si H pentru transport preponderent pe autostrada.

Banda de rulare a noilor anvelope ST:01 beneficiaza de tehnologia patentata Pirelli pentru reducerea rezistentei la rulare si diminuarii consumului de carburant. Canalele centrale prezinta un design unic care controleaza deformarea anvelopei si reduce rezistenta la rulare.

Pirelli_ST01BASE_2

Noua anvelopa ST:01 Base garanteaza un confort sporit la condus, precum si flexibilitate si rezistenta datorita tehnologiei  Pirelli Hexagonal Bead Wire (HBW). Acesta consta intr-un pliu unic de carcasa care imbunatateste capacitatea de resapabilitate a anvelopei si asigura stabilitatea termica la nivelul carcasei conducand la o rezistenta sporita.

Nou anvelopa ST:01 Base va fi disponibila inca din aceasta luna la dimensiunea de 385/65 R22.5, iar in ultimul trimestru din 2013 va fi comercializata si in dimensiunea 385/55 R22.5. Aceasta a primit notarea ‘A’, conform etichetarii europene pentru aderenta pe suprafata uda, , ‘B’ in ceea ce priveste eficienta energetica, in timp ce zgomotul exterior atinge 73 decibeli, conform cu limitele impuse de Uniunea Europeana. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.