Pledoarie pentru eficienta in logistica

„Logistics Efficiency in Romania is THE frontier to be slashed“

European Gateways Platform, un parteneriat public-privat intre autoritati si companii din Romania si Olanda, va fi gazda celui de-al cincilea Seminar Logistic in Bucuresti, pe data de 29 aprilie 2010, la hotelul Crowne Plaza. Expertul in domeniul logistic si de supply chain Archicom va dezvolta continutul acestui seminar, in cooperare cu alte companii si autoritati si impreuna cu Camera de Comert Romano-Olandeza, precum si cu reteaua de afaceri in colaborare a celor doua tari.

 

Domeniul eficientei in logistica inglobeaza o gama larga de subiecte, iar acest seminar se va focaliza pe trei directii principale, de natura sa contureze o solutie logistica eficienta, care sa aduca avantaje atat furnizorilor cat si utilizatorilor de astfel de servicii. Pe de o parte, este vorba despre dezvoltarea unor retele logistice nationale care sa integreze solutii intermodale. In al doilea rand, sunt vizate controlul costurilor totale de operare (TCO) si solutiile de depozitare „verzi“, in conditiile controlului costurilor totale de operare (TCO). In al treilea, dar nu in ultimul rand, este vorba despre adoptarea unor masuri eficiente de taxare de natura sa sprijine cresterea competitivitatii logisticii, cum ar fi extinderea acoperirii vamale sau amanarea platii TVA. Seminarul va aborda toate aspectele privind cele trei directii amintite si se adreseaza persoanelor de decizie din cadrul shipperilor, companiilor comerciale, a celor logistice, de distributie, precum si din cadrul autoritatilor si furnizorilor de servicii.

Un potential de 50 de miliarde de euro

Se estimeaza ca Romania poate genera peste 50 miliarde de euro la reexport, prin dezvoltarea unui set cuprinzator de masuri eficiente de taxare pentru logistica. Acest fapt ar putea aduce Romaniei atat de necesarul echilibru comercial, in plus fata de generarea de locuri de munca si venituri la bugetul de stat din sistemul de impozitare. Cresterea eficientei logisticii nationale se preconizeaza a aduce economii de 2 miliarde de euro. In special in aceasta perioada de reduceri de costuri si de economii, presiunea asupra industriei logistice genereaza necesitatea dezvoltarii unor raspunsuri eficiente. Proiectele din domeniu arata ca in special operatorii logistici si cei din domeniul distributiei pot sa-si creasca eficienta cu procente de ordinul zecilor prin intermediul retelelor si al solutiilor TCO.

Pentru mai multe detalii, precum si pentru inregistrarea participarii dvs la acest seminar, sunteti invitati sa accesati website-ul www.logisticsportal.ro.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.