Ploi și vânt în toată țara până miercuri seara

Meteorologii au emis o informare meteo de vânt puternic, precipitații mixte și temperaturi scăzute, valabilă în toată țară, începând de astăzi la ora 18.00 până miercuri, 22 aprilie, la aceeași oră.

Temperaturile vor scădea semnificativ, cu peste 10 grade Celsius față de normalul perioadei, astfel că nu se vor înregistra valori mai mari de 6-7 grade în estul Transilvaniei și Bucovina și de 17 grade în sud în cursul următoarelor 4 zile, după ce ieri au fost chiar și 28 de grade iar astăzi, 20 de grade.

În București, ploile aduse de un vânt puternic – pentru care meteorologii au emis o avertizare Cod Galben -,  au măturat astăzi de la prânz până la ora 17.00 orașul și 6 județe învecinate.

„În perioada 18 aprilie, ora 18.00 – 22 aprilie, ora 18.00, vremea va deveni rece în toată țara. La munte și, trecător, în nordul și centrul țării, precipitațiile, în general slabe cantitativ, vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de peste 55 – 65 km/h, iar pe crestele montane înalte vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h”, arată ANM în informare.

În seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, și în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 aprilie, în sud-estul țării va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 15 litri/mp.

În cursul nopților și al dimineților se va produce brumă, local în regiunile nordice și centrale, precum și în zona subcarpatică și izolat în restul teritoriului.

ANM precizează că în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice va actualiza această informare. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.