Podul de la Agigea, cu restricţii până în octombrie

CNADNR a prelungit până la 1 octombrie restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea, situat pe DN 39, la km 8+988, astfel că viteza admisă va fi de 50 km/h pe cele 4 benzi ale podului, în ambele sensuri.

În 29 aprilie, CNADNR anunţa că traficul rutier pe podul de la Agigea se va desfăşura restricţionat pe ambele sensuri de circulaţie, până în 7 august.

Termenul a fost depăşit deja, dar Compania de Drumuri procedează la fel ca la Centura Caransebeş, când a anunţat transportatorii în ultima clipă că şoseaua va rămâne închisă încă 2 luni.

Podul de la Agigea, în lungime de 250 metri şi lăţime de peste 20 de metri, se află de peste 1 an în reparaţii. Lucrările vor costa 4,7 milioane de euro şi cuprind consolidarea construcţiei şi a malurilor, înlocuirea sistemului rutier, a parapetelor şi instalaţiilor electrice. Şantierul trebuie încheiat anul acesta, după 2 ani de la deschidere.

Într-o primă fază, traficul rutier pe acest sector de drum, care traversează canalul Dunăre – Marea Neagră, a fost închis câte 15 minute pe oră, în perioada 25 septembrie – 3 octombrie, pentru executarea unor lucrări de mentenanţă, apoi a fost închis pe 2 benzi, în tot acest timp fiind instituită restricţia de viteză de 50 km/h.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.