Podurile lui Anghel Saligny vor fi redeschise

CFR SA va repune în funcţiune vechile poduri feroviare construite de Anghel Saligny peste Dunăre, deoarece lucrările de reparare a noilor poduri (la km 152+149 Podul Borcea şi la km 165+817 Podul Cernavodă), cu tot cu viaductele de acces, va necesita închiderea circulaţiei trenurilor.

CFR SA a semnat astăzi, cu Asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet C.F. SA – SC Compania Construcţii Feroviare SA, contractul de reabilitare a celor două poduri de cale ferată.

Valoarea lucrărilor (fără TVA) este de 122.630.482,54 lei, iar perioada de execuţie este de 23 de luni. Data de începere a şantierului nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către Antrepenor a Acordului Contractual.

Licitaţia a fost lansată în 25 februarie.

“Finalizarea cu succes a tuturor proiectelor de modernizare şi reabilitare a infrastructurii feroviare înseamnă nu numai creşterea siguranţei circulaţiei pe calea ferată şi viteze sporite, dar şi asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare publice româneşti cu infrastructura şi sistemele de transport europene”, precizează conducerea CFR SA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.