Poliţa RCA ar putea creşte în medie cu 3% în 2015

Tariful mediu pentru asigurările de răspundere civilă auto RCA ar putea să crească marginal, cu numai 3%, în 2015, potrivit prognozei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), însă președintele ASF, Mișu Negrițoiu, se așteaptă la o scădere, pe fondul optimizării costurilor cu reparațiile auto și costurilor de intermediere.

„Prima de RCA nu este tarif de gaze, nu este o primă unică, o primă controlată, nu este o primă pe care noi o manipulăm în sus sau în jos. Este un rezultat al prețurilor de piață. Vom avea grijă să ne uităm la anumite categorii și să ne implicăm în ponderarea acestor prețuri, mai ales prin eliminarea exceselor sau a abuzurilor”, a declarat președintele ASF.

Raportările ASF arată că, în prima parte a anului 2014, tariful mediu RCA a crescut cu 3%, la 515 lei. Pe segmentul RCA, pe ansamblul pieței românești, costurile societăților de asigurare reprezintă 117% din totalul primelor de asigurare încasate, un dezechilibru ce pune în pericol despăgubirea adecvată a asiguraților. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.