Poliţia din Cehia abuzează de camioanele româneşti. UNTRR cere intervenţia urgentă a autorităţilor din România

Un camion românesc a fost oprit, joi, de Poliţia din Republica Cehă, lângă Praga, unde se află şi în prezent, din cauză că nu era echipat cu tahograf digital, ci cu unul analog cu diagrame. Deşi şoferul avea toate documentele privind înmatricularea şi tahograful analog înregistra corect timpii de conducere şi de odihnă, poliţiştii au amendat şoferul cu 3.000 de euro, în condiţiile în care camionul a fost înmatriculat în 2006 în România, reclamă UNTRR, cerând intervenţia urgentă a autorităţilor române în acest caz.

„România a aderat la UE pe 1 ianuarie 2007, când a început să aplice Reglementarea CE nr. 561/06, precum şi legislaţia Uniunii Europene, dar legiuitorii cehi sunt convinşi că autovehiculele înmatriculate între mai – decembrie 2006 trebuie să fie echipate cu tahograf digital.

UNTRR consideră că acest abuz trebuie să înceteze imediat, că procesul-verbal întocmit şi amenda trebuie anulate, iar camionul lăsat să-şi continue cursa.

UNTRR nu poate accepta şi nu va tolera un astfel de tratament aplicat membrilor săi şi solicită autorităţilor cehe să acţioneze imediat pentru eliberarea camionului şi anularea amenzii. Totodată, UNTRR solicită intervenţia de urgenţă a  autorităţilor române, pentru deblocarea situaţiei”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

UNTRR – Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice. UNTRR promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţional de marfă şi persoane.

UNTRR îşi asumă misiunea de a fi principalul reprezentant al transportatorilor din România şi principalul partener de dialog social la nivel de ramură transporturi rutiere. UNTRR urmăreşte să fie liderul în furnizarea de servicii relevante cu valoare adăugată către comunitatea transportatorilor naţionali şi internaţionali din România. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.