Politia si-a tras Jaguar de 510 CP pentru Autostrada Soarelui

Sectia de Politie Autostrazi are la dispozitie, incepand din luna august, un automobil Jaguar XFR, cu motor de 510 CP, care va asigura monitorizarea traficului rutier si sporirea sigurantei in trafic. De culoare neagra si purtand insemnele Politiei, masina este o berlina cu patru usi si are un pret de lista (fara TVA) de 83.215 euro. Autovehiculul este oferit cu titlu gratuit Politiei Romane pentru o perioada de sase luni, de catre compania Premium Auto – importatorul oficial Jaguar si Land Rover, cu posibilitatea de prelungire a acestui parteneriat. Anul trecut, Politia Romana a primit un automobil Lotus. Masina a fost utilizata pentru depistarea in trafic a celor care ruleaza cu viteza excesiva, iar la una dintre interventii a fost oprit un automobilist care se deplasa cu viteza de 249 km/h, cu o masina sport.

Automobilul Jaguar XFR este cel mai puternic din flota de autovehicule a Politiei, ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde si consuma in regim de autostrada numai 8,7 litri/100 km, a precizat joi, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei Premium Auto, Mihai Ivanescu.

Masina va fi folosita pe Autostrada Soarelui Bucuresti-Constanta (A2) pentru descurajarea celor care ruleaza cu viteza excesiva, dar si pentru deplasarea operativa la evenimentele sesizate prin apelul de urgenta 112, a adaugat comisarul sef Emilian Buican, de la Politia Autostrazi.

Vehiculul va fi condus de politisti instruiti de pilotul de raliuri Vali Porcisteanu, campion national.

Cu numai 400 de km de autostrada, Romania are, totusi, un numar mare de evenimente rutiere soldate cu victime, comparativ cu alte state europene. Insa de la infiintarea Politiei Autostrazi, numarul accidentelor soldate cu pierderi de vieti omenesti s-a redus cu 50%, a precizat Buican. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.