Poliţist prins cu şpaga

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, l-au prins în flagrant, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, pe un agent de poliţie din cadrul IPJ Călăraşi – Secţia de Poliţie Rurală Olteniţa, în timp ce primea de la un denunţător 300 de lei pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care acesta era cercetat. Anterior, poliţistul mai primise de la denunţător, în acelaşi scop, 200 de lei şpagă.

Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc în municipiul Olteniţa şi s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciilor Tehnic şi Operaţii din DGA.

„Faţă de agentul de poliţie s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 289 C.P. cu referire la art. 7 din Lg. 78/2000, iar procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore urmând ca în perioada următoare să decidă cu privire la celelalte măsuri preventive”, informează DGA, într-un comunicat remis redacţiei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.