Poliţiştii rutieri au prins în două zile 3.200 de vitezomani

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au prins, în zilele de 26 şi 27 aprilie, 3.198 de vitezomani şi 320 de şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Au fost reţinute 47 de permise auto pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi 320 de la conducătorii auto băuţi.

La acţiune au participat, zilnic, 1.028 de poliţişti de la serviciile rutiere ale IPJ Arad, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Timiş, Hunedoara, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, precum şi Birourile de Poliţie pentru Autostrăzile Transilvania şi Vest.

În total, au fost verificaţi 21.219 conducători de autovehicule. În afară de cei 3.198 de vitezomani şi de cei 320 de şoferi aflaţi băuţi la volan, organele de ordine au constatat 139 de infracţiuni prevăzute de legislaţia rutieră şi alte legi. Dintre acestea, 31 au constiuit fapte de conducere a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare decât limita legală, iar 3 au constat în refuzul de recoltare a probelor biologice.

De altfel, operaţiunea a urmărit două segmente: prevenirea evenimentelor care au drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv conducerea autovehiculelor de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.