Ponta: A doua transa la salarii va fi conditionata de mersul economiei

Premierul Victor Ponta a anuntat marti seara, intr-o emisiune televizata, ca in scrisoarea transmisa FMI este conditionata acordarea celei de-a doua transe de reintregire a salariilor bugetarilor, prevazuta pentru decembrie, de evolutia situatiei bugetare. El  a asigurat insa ca aceasta este doar o precautie pentru “catastrofe financiare”.

“Intotdeauna, in scrisorile catre institutiile financiare, toate masurile sunt sub conditia ca lucrurile sa mearga bine, dar se pot intampla lucruri neprevazute. Noi avem banii in buget, dar este o formula in caz ca apar fenomene financiare cu totul neprevazute sau nu se intampla vreo catastrofa financiara cu Grecia sau zona euro. Orice rau se poate intampla”, a spus Victor Ponta, la Prima TV.

Executivul a aprobat in 16 mai, prin ordonanta de urgenta, reintregirea salariilor bugetarilor cu 8% incepand cu 1 iunie, urmand ca in decembrie sa le acorde restul de 7,4%, pentru a ajunge la acelasi nivel din iulie 2010.

Totodata, Guvernul a aprobat scrisoarea prin care isi anunta, la Fondul Monetar International (FMI), intentia de a finaliza in acest an procesul de recuperare salariala in sectorul bugetar, documentul prevazand ca “reintregirea deplina” in luna decembrie va fi aplicata “daca situatia bugetara va permite acest lucru”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.