Ponta amână din nou audierea la DNA. După Baku, el se află acum în Turcia, pentru o operaţie la genunchi

Premierul Victor Ponta a fost citat de DNA pentru astăzi la ora 10.00 la audiere în dosarul Rovinari-Turceni în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, însă avocata lui a solicitat o amânare, invocând problemele medicale ale clientului său, care trebuie să se opereze la genunchi după o accidentare la un meci de baschet.

Este a doua oară când Ponta amână audierea, prima fiind la începutul săptămânii trecute.

Durerea de picior nu l-a împiedicat pe Ponta să meargă în Azerbaidjan pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku – desfăşurată vineri, 12 iunie.

Liderii UE au boicotat festivitatea (excepţie făcând Prinţul Albert de Monaco), astfel că dintre toţi liderii politici europeni s-au afişat numai preşedintele Rusiei, Vladimir Putin – în spatele căruia se afla aşezat Ponta, potrivit imaginilor transmise de la ceremonie (vezi foto) -, Alexandr Lukaşenko – preşedintele Belarusului, şi Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

Victor Ponta nu s-a mai întors de atunci în ţară, el aflându-se acum în Turcia, unde se va opera la genunchi.

Informaţia nu este oficială, că “pe surse” acordate România TV. Astfel, premierul României nu a găsit de cuviinţă că trebuie să comunice public unde se află şi de ce.

Cu o zi înainte de evenimentul de la Baku, premierul a fost controlat de medicii de la Spitalul Militar din Bucureşti, în urma unui accident suferit în timpul unei meci de baschet. Specialiştii ortopezi au stabilit că Ponta are ligamentele rupte și i-au recomandat operația.

În ciuda faptului că s-a declarat în repetate rânduri mândru de sistemul medical românesc, premierul nu a ales clinicile medicale autohtone pentru banala intervenţie chirurgicală de la genunchi.

Neîncrederea sa se manifestă, atunci când este vorba despre el şi familia sa, şi în privinţa învăţământului de stat. În iunie 2013, Ponta argumenta că şi-a înscris fiul la o şcoală privată pentru că aceasta se află mai aproape de casă. Între timp, după Andrei a venit rândul Irinei, copilul din cea de-a doua căsătorie a lui Ponta – cu europarlamentarul PSD Daciana Sârbu -, să meargă la şcoală – evident, nu la una de stat.

Magda SEVERIN

Sursă foto: stirileprotv.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.