Ponta: Basescu a facut un gest impotriva Constitutiei. Am acceptat deciziile instantei chiar si cand au fost dureroase personal

Reactia premierului Victor Ponta la discursul din aceasta seara al presedintelui Traian Basescu nu a intarziat sa apara: el a acuzat, la Antena 3, ca seful statului a facut un gest impotriva Constitutiei si poate fi sanctionat de catre Parlament. La fel ca Antonescu, Ponta l-a comparat pe Traian Basescu cu fostul dictator Nicolae Ceausescu la Revolutia din 21 decembrie 1989. Premierul a sustinut ca “milioane de romani urasc din toata inima institutia Basescu”, lucru pe care el nu il recunoaste. Pe de alta parte, Ponta a spus ca Guvernul si Parlamentul au acceptat decizii ale instantei chiar si atunci cand au fost dureroase personal, pentru a respecta conditionalitatile stabilite prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe Justitie.

“Cred ca presedintele a facut un gest impotriva Constitutiei, a Parlamentului si impotriva Guvernului in aceasta seara si ii cer sa inceteze cu aceste amenintari, care, intr-adevar, ne aduc aminte tuturor doar de 21 decembrie 1989. (…) Amenintarile si incalcarile de atributii ale presedintelui Romaniei pot fi sanctionate in mod sigur constitutional si legal de catre Parlament”, a spus Ponta.

“Cred ca este o declaratie iresponsabila a presedintelui si ii cer sa inceteze imediat cu aceste declaratii iresponsabile, pentru ca nu ai voie, in conditiile in care Guvernul, Parlamentul, facem cu totii eforturi ca sa demonstram ca ne incadram in tot ce am stabilit la nivel european privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, am acceptat si acceptam toate deciziile instantei, chiar si cand e vorba de decizii dureroase din punct de vedere personal, sa vina Traian Basescu si sa arunce in aer toate eforturile Romaniei, doar pentru a-si apara scaunul domniei sale si eventual scaunul catorva apropiati”, a continuat el, in replica la declaratia lui Basescu potrivit careia “majoritatea parlamentara trebuie sa inceteze actiunile impotriva institutiilor care “deranjeaza” si sa inteleaga ca a venit timpul cand politicienii sunt egali cu orice alt cetatean in fata Justitiei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.