Ponta: Dacă denunţătorul nu era prost grămadă, ar fi ştiut că l-am schimbat pe Stan de la PSD Dâmboviţa

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că dacă denunţătorul lui Ion Stan (omul de afaceri Nicuşor Dima) nu ar fi fost “prost făcut grămadă” ar fi ştiut că acesta a fost schimbat din funcţie şi nu mai este preşedinte al PSD Dâmboviţa, dar şi că Stan nu avea o relaţie bună cu preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se întruneşte, joi, pentru a lua în discuţie solicitarea procurorilor de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan, însă o şedinţă de plen pe aceeaşi temă va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare.

“Strict ca o observaţie politică, dacă vreţi: nu ştiu ce a vorbit domnul Stan cu denunţătorul, dar ştiu un singur lucru, că acel denunţător, dacă nu era chiar prost făcut grămadă, ştia foarte clar că pe domnul Stan l-am schimbat din funcţie, că nu mai era preşedinte la PSD Dâmboviţa, că domnul Stan nu avea o relaţie foarte bună cu noul preşedinte al CJ, domnul Ţuţuianu. Deci recunoaşteţi că denunţătorul ăla ori trăia în altă ţară şi nu a auzit ce s-a întâmplat, ori, nu ştiu, l-a hipnotizat domnul Stan şi l-a făcut să creadă că…”, a spus Ponta.

Întrebat dacă PSD îi va retrage sprijinul politic pentru candidatura lui Stan, Ponta a precizat: “Aştept şi o să discut cu colegii mei jurişti, care vor vedea ce scrie în dosar, iar în cadrul Biroului Politic o să discutăm această situaţie şi vom lua o decizie, dar nu înainte, nu ştiu pe baza a ce să iau această decizie”.

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care s-a solicităt încuviinţarea arestării deputatului Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În stenogramele interceptărilor telefonice aflate la dosar, Ion Stan îi solicită denuntătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală. Denunţătorul a mai precizat procurorilor că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Într-una dintre stenograme, Ion Stan vorbeşte cu denunţătorul său şi spune că atât Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, cât şi Rovana Plumb au o datorie faţă de el, iar procurorii susţin că din discuţiile purtate între cei doi a reieşit că Ion Stan, Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb ar fi beneficiat de sponsorizarea efectuată în campaniile anterioare către formaţiunea politică prin firmele coordonate de Dima Nicuşor Sorin.

Victor Ponta a declarat miercuri că nu a văzut vreo interceptare a ministrului Mediului, Rovana Plumb, iar dacă alte două persoane au vorbit despre ea, aceasta nu trebuie să-şi dea demisia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.