Ponta: Dacă PNL se retrage îi voi păstra miniştrii. Câmpeanu a făcut atac cerebral

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că îi va păstra în funcţie pe actualii miniştri liberali dacă PNL va decide să se retragă de la guvernare. Despre Mariana Câmpeanu, el a spus că aceasta a suferit sâmbătă un accident vascular cerebral şi că nici nu se pune în discuţie demisia ei decât dacă liberalii vor decide asta mâine. Însă Câmpeanu a fost duminică până la Deva, la o reuniune politică a PNL. Până acum, PNL nu a luat o hotărâre după ce în presă a apărut ancheta jurnalistică ce arată că Mariana Câmpeanu l-a pensionat pe caz de boală pe soţul său, în 2005, când ea era era şefa Casei de Pensii Ilfov. Pensionarea s-a făcut în baza unor documente discutabile, care arată că Iulian Câmpeanu are handicap de gradul I, însă chiar actualul ministru al Muncii a declarat la Antena 3 că acesta „mai conduce maşina, când scapă”.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut public demisia Marianei Câmpeanu, săptămâna trecută. “Dacă este adevărat că dânsul conduce, se duce, ia de la școală copilul, îl ia de la școală cu mașina de la Autoritatea Rutieră Română, să-și prezinte demisia și să închidă subiectul, pentru că așază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, și așa șifonată de acte de corupție și de miniștri condamnați în exercițiul funcțiunii și alte întâmplări de acest gen“, a declarat şeful statului, în 19 februarie.

Însă premierul Ponta i-a luat apărarea acesteia: ”Consider că orice ministru al Guvernului care este atacat de președintele Traian Băsescu trebuie să se bucure din partea mea de solidaritate”, a spus el, admiţând, totuşi, că instituţiile statului vor verifica acest caz.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat că a avut o discuţie cu Câmpeanu şi că i-a spus să se gândească la demisie. Mariana Câmpeanu dovedeşte însă, prin rămânerea în funcţie, că nici nu se gândeşte la acest gest, iar faptul că s-ar fi îmbolnăvit brusc nu îi face onoare.

De altfel, un concediu medical – pe care cu siguranţă că şi-l va lua – îi va asigura încasarea salariului de ministru în continuare, chiar dacă PNL îi va retrage sprijinul politic. Iar premierul Ponta va menţine în funcţie un ministru bolnav, fără să-şi facă prea multe probleme.

Şedinţă de partid după accidentul vascular cerebral

Premierul va avea însă o problemă de credibilitate: Mariana Câmpeanu a participat duminică, după accidentul vascular cerebral, la Conferinţa teritorială de alegeri a PNL Hunedoara, desfăşurată la Sala Sporturilor din Deva.

Ea este senator de Hunedoara în colegiul ce cuprinde şi Deva, astfel că a stat la prezidiu, alături de conducerea PNL în frunte cu Crin Antonescu. Câmpeanu li s-a şi adresat participanţilor, spunând că “forţa este la PNL” şi că este cazul ca liberalii să aibă “şi cel mai bun preşedinte de ţară”.

Astăzi, la ora 11.00, Mariana Câmpeanu s-a dus la Spitalul Universitar chiar înainte de conferinţa de presă pe care o anunţase la minister pentru ora prânzului. A fost doar consultată, fără a se interna.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.