Ponta, despre condamnarea lui Dragnea: Îndemnând oamenii la vot comiți o faptă penală

Președintele PSD, Victor Ponta, susţine că sentinţa de condamnare la un an de închisoare cu suspendare a lui Liviu Dragnea “este o decizie simbolică de condamnare din punct de vedere juridic a unei acțiuni politice – suspendarea președintelui Băsescu și referendumul, practic a celor 7,4 milioane de români care au votat”. 

Ponta a afirmat, într-o declaraţie la sediul PSD imediat după anunţul lui Dragnea privind demisia din Guvern şi de la conducerea partidului, că “tot printr-o decizie politică Curtea Constituțională a anulat rezultatul referendumului”.

Premierul a insistat că “Liviu Dragnea este singur în acest dosar, în timp ce decizia de suspendare a președintelui Băsescu și referendumul a fost luată de toți liderii PSD, de toți liderii PNL, de un număr important de parlamentari”.

“Decizia dlui Dragnea era demult anunțată și mi-a prezentat demisia. (…) Referitor la funcția politică din PSD, eu am fost ales împreună cu dl Dragnea și am făcut echipă. Și cred că luni (când Dragnea va pierde funcţiile din partid – n.r.), colegilor noștri trebuie să le spunem ce am putut să facem împreună și ce avem de făcut în viitor, pentru ca PSD într-o democrație să poată să participe la alegeri și, așa cum s-a întâmplat de foarte multe ori, să le și câștige”, a precizat premierul, la sediul central al PSD.

Ponta a amintit că a făcut campanie împreună cu Dragnea la referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu şi a spus că “nu regret nicio secundă, regret doar că, tot printr-o decizie politică, Curtea Constituțională a anulat rezultatul referendumului”, a spus el.

Premierul a minimalizat faptele comise de Dragnea, insistând că acesta ar fi fost condamnat pentru că a îndemnat oamenii la vot, nu că ar fi săvârşit infracţiuni.

“Important este că, de acum încolo, cu siguranță dacă se aplică regula din acest dosar, și anume aceea că îndemnând oamenii să vină la vot comiți o faptă penală, cu siguranță toate scrutinurile de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific. Am văzut primele reacții la fel de uimite ale liderilor aflați acum în Opoziție. (…) Toți ne gândim cum o să facem campanie electorală fără să îndemnăm oamenii să vină la vot. E o chestiune pe care cu siguranță trebuie să o rezolvăm împreună”, a mai spus președintele PSD.

Despărţire grea

Ponta nu se desparte însă aşa uşor de Dragnea din Guvern: “Mâine (n.r. — sâmbătă) vom fi împreună la Tg. Jiu și la Craiova, pentru că sunt niște proiecte la care dl Dragnea a lucrat foarte mult și care sunt gata. Iar luni, după ședința BPN, vă vom anunța celelalte decizii”, a anunţat premierul.

Cât despre npul ministru pe postul rămas vacant, Ponta a anunţat că “vom discuta în cadrul PSD și cu președintele Iohannis, pentru a face o nouă nominalizare (la Ministerul Dezvoltării — n.r.)”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.