Ponta, din nou premier

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Victor Ponta luni, la prânz, după consultări la Cotroceni care au durat maxim o jumătate de oră cu protocol cu tot, la care au fost chemați simultan toți reprezentanții partidelor parlamentare. Liderul PSD şi copreşedinte al USL are la dispoziţie 10 zile pentru a-şi forma Cabinetul. El vrea însă ca vineri să se prezinte deja în faţa Parlamentului cu noii miniștri, apoi să depună jurământul în fața șefului statului, iar sâmbătă să aibă prima ședință de Guvern.

PNL se opune însă intrării UDMR la guvernare, astfel că graba afișată de USL întreaga săptmână trecută pentru formarea noului Executiv s-a estompat.

Ponta ar fi de acord ca UDMR să aibă un portofoliu în noul Executiv, iar acum se duc bătălii aprinse la sediul PNL, unde premierul desemnat s-a întâlnit, luni după-amiază, cu Crin Antonescu.

Gurile rele spun că Dan Voiculescu s-ar opune vehement intrării maghiarilor la guvernare, iar Antonescu ar fi manevrat de acesta.

Cert este că, până miercuri, când noul Parlament va fi convocat de președinte pentru ședința de constituire, se duc lupte aprige pentru conducerea structurilor noului Legislativ și, desigur, pentru ocuparea de către PNL și PC a cât mai multor posturi-cheie.

Dan Voiculescu este deja în cărți pentru funcția de vicepreședinte al Senatului, iar Crin Antonescu are președinția Senatului asigurată.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.