Ponta il curteaza pe Blaga

Dupa declararea Legii uninominalului ca fiind neconstitutionala de catre CCR, premierul Victor Ponta incearca sa-l convinga pe Vasile Blaga, liderul Opozitiei si presedintele Senatului, sa croiasca impreuna, repede, o noua lege pe care s-o aplice la alegerile din toamna. Dar fara modificarea Constitutiei asa cum au votat romanii la referendumul din 2009, adica un Parlament unicameral cu 300 de membri. Ponta l-a informat luni pe presedintele PDL despre informarea pe care o va prezenta marti Parlamentului si despre Legea votului uninominal, fara a stabili nimic cu acesta. Blaga a declarat insa ca, in ceea ce priveste legea alegerilor, “nimeni, nici macar dl. Ponta nu poate vorbi despre o decizie politica” avand in vedere ca “toti judecatorii de CCR au fost de acord ca legea este neconstitutionala in integralitate”. El a infirmat o posibila discutie despre suspendarea presedintelui Traian Basescu. Daca Puterea va reusi sa-l dea jos pe Basescu, cel care ii va succeda, pana la noi alegeri, este, conform legii, presedintele Senatului, adica Blaga.

Ponta a aratat ca a discutat cu presedintele Senatului despre posibilitatea prelungirii sesiunii extraordinare.

“Eu sunt un altfel de premier si m-am plans cat eram in Opozitie ca Guvernul sfida Parlamentul, ca nu respecta nicio regula de dialog. Eu vreau sa am dialog, am vrut sa am si cu presedintele si o sa incerc si in continuare sa am cu presedintele Basescu. Vreau sa am dialog cu grupurile parlamentare care ma sustin, dar si cu cele care sunt in Opozitie. Trebuie sa revenim la o normalitate. Razboiul acesta cu care distrugem toata tara este impotriva Romaniei”, a spus Ponta dupa intalnirea cu Blaga

“Razboiul” este insa creat chiar de USL, cei din Opozitie remarcandu-se pana acum printr-o totala absenta, atat in declaratii, cat si in actiune.

Ponta: Asteptam motivarea CCR

“Am discutat un pic despre ce facem, deoarece acum suntem intr-un vid cu legea electorala si asteptam toti de la Curte sa ne spuna ce facem – mai facem alegeri, cum mai facem acele alegeri. Sigur ca il intereseaza si pe domnul Blaga pentru ca totusi conduce un partid”, a spus Ponta.

Premierul a aratat ca nu a discutat cu Blaga despre ce formula de vot ar agrea, dar ca presedintele PDL s-ar fi aratat dispus sa coopereze.

“Dl. Blaga intotdeauna a fost un om care, dincolo ca suntem adversari politici, intelege ca si intre adversarii politici poate sa existe respect si pot sa existe lucruri care sunt in interesul public si in interesul national, nu neaparat intr-un interes de partid”, a completat Ponta.

Blaga: Nu poti sa ataci Curtea Constitutionala atunci cand deciziile nu iti convin

“Eu i-am reiterat cererea noastra de a nu mai ataca institutiile statului, de a nu incerca acapararea acestora bucata cu bucata si am si explicat ca nu poti sa ataci Curtea Constitutionala atunci cand deciziile nu iti convin, pentru ca noi nu am atacat CCR atunci cand a dat decizii favorabile USL – tineti minte decizia Curtii privind reducerea pensiilor, de asemenea comasarea alegerilor, iar noi nu am atacat-o niciodata”, a declarat Vasile Blaga.

“Asteptam masuri economice reale din partea Guvernului, economia este in deriva”

“In acelasi timp, i-am spus dlui prim-ministru ca noi nu am facut niciun demers pentru a ataca o decizie de guvernare si i-am si spus ca asteptam masuri economice reale, din partea Guvernului, pentru ca economia este in deriva, iar lucrul asta cred ca il stie si domnia sa, il stie toata lumea – uitati-va cum merg investitiile in tara de doua luni de zile. I-am spus, de asemenea, ca asteptam sa-si asume pur si simplu plagiatul si sa procedeze in consecinta, asa cum i-am cerut”, a mai spus presedintele Senatului, dupa intalnirea cu premierul.

Despre aceasta solicitare, Blaga sustine ca nu a primit niciun raspuns de la seful Executivului.

“I-am spus ca asteptam sa-si asume plagiatul, furtul, si sa-si dea demisia”

“I-am spus ca asteptam – si a fost si decizia Conventiei Nationale – sa-si asume pur si simplu plagiatul, furtul respectiv, si sa procedeze in consecinta, asa cum i-am cerut. Nu am primit niciun raspuns, timpul a fost foare scurt, noi suntem in opozitie, dansul este la putere”, a conchis Blaga. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.