Ponta: In Romania sunt 15 milioane de persoane cu drept de vot

Primele estimari ale Institutului National de Statistica (INS) releva ca numarul cetatenilor cu drept de vot se ridica in prezent la 15 milioane persoane, a declarat premierul Victor Ponta marti seara, la RTV. “Din punctul meu de vedere, este foarte bine sa vina 50% la vot”, a adaugat el.

“Din punctul meu de vedere, este foarte bine sa vina 50% la vot. Avem o singura mare problema: noi nu suntem 18 milioane in acest moment. Conform primelor estimari, s-a redus populatia cu drept de vot cu 3 milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane. Cifra este pe baza unei ponderari, ca la sondaje de opinie, pe baza a ceea ce s-a inregistrat pana acum la INS”, a spus Ponta.

El a aratat ca, in prezent, nu sunt disponibile toate datele aferente ultimului recensamant.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca recensamantul va fi validat daca la urne se vor prezenta jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor. In prezent, pe listele electorale sunt inscrisi 18,3 milioane de alegatori.

Pe aceste cifre au fost organizate si alegerile locale din 10 iunie, dar si referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu in 2007. Atunci s-au prezentat la urne 8,1 milioane de romani, iar 6 milioane dintre ei l-au reconfirmat in functie si numai 2,1 milioane  au votat impotriva lui. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.