Ponta, interimar la Justitie. Mona Pivniceru ezita sa demisioneze din CSM

Dupa refuzul Sectiei de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-i aproba Monei Pivniceru detasarea la Ministerul Justitiei, aceasta ezita sa-si dea demisia din Consiliu, astfel ca, pana cand se hotaraste, premierul Victor Ponta a preluat el interimatul la conducerea acestui minister. Un alt interimar, cel de la Cotroceni, Crin Antonescu, i-a semnat, marti, decretul.

Premierul Victor Ponta declarase luni seara, la Antena 3, ca Mona Pivniceru este dispusa sa demisioneze din CSM si ca spera ca in 3-5 zile „sa finalizam numirea sa”.

“Am considerat ca in acest moment e bine sa nominalizam in functia de ministru al Justitie un om independent politic. In al doilea rand un om insistent, iar in al treilea rand un om cu experienta”, a declarat copresedintele USL.

In schimb, Mona Pivniceru a declarat, dupa intalnirea de la conducerea PNL – partid care a propus-o la Justitie -, ca a primit cu “multa neliniste” propunerea. „Neliniste pentru ca nu exista bani la buget, ca trebuie organizat sistemul judiciar pentru intrarea in vigoare a Codul de Procedura Civila. Noi, la CSM, am facut un studiu care presupune infrastructura logisitica, finante, si vom vedea in ce masura vom putea face din aceasta pozitie aplicabila sau operationala Codul de Procedura Civila”.

Pivniceru a mai spus ca a fost invitata luni la sedinta PNL si ca s-a intors din vacanta pentru acest lucru si nu stie detalii privind propunerea care i-a fost facuta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.