Ponta isi aduce consilieri de stat oamenii lui Nastase

Premierul Victor Ponta continua si in aceasta saptamana seria schimbarilor la varf, pentru a-si instala oamenii din echipa USL. Luni, el l-a numit in postul de consilier de stat pe diplomatul Mihnea Constantinescu, fost director de cabinet al premierilor Adrian Nastase (PSD) si Calin Popescu Tariceanu (PNL). Tot consilier de stat al premierului a fost numit si Sorin Encutescu, secretar de stat in Ministerul Apararii in Guvernul Nastase. Marti, seful Executivului l-a eliberat din functie pe Alexandru Patruti din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) si l-a numit in locul sau pe Gheorghe Dutu, informeaza Guvernul.

Mihnea Constantinescu a fost detasat in 2004 de la Ministerul de Externe la Palatul Victoria, in functiile de director de cabinet si de consilier diplomatic al premierului Nastase, pe care le-a ocupat pana la sfirsitul acelui an, cand a revenit la Externe.

La scurt timp insa, Constantinescu a fost numit consilier de stat in cadrul Cancelariei premierului Tariceanu, in martie 2005, fiind eliberat din functie in decembrie 2008. Si in acel caz, Mihnea Constantinescu a fost detasat la Palatul Victoria, el pastrindu-si statutul de diplomat.

Acum, el isi va desfasura activitatea in aparatul propriu de lucru al prim-ministrului Victor Ponta. Tot consilier de stat al premierului a fost numit si Sorin Encutescu, secretar de stat in Ministerul Apararii in Guvernul Nastase.

Cat priveste presedintele ANRM, acesta are rang de secretar de stat. Alexandru Patruti fusese numit presedinte al Autoritatii in anul 2009, de catre fostul premier Emil Boc. Celcare i-a luat locul, Gheorghe Dutu, a fost deputat PSD de Brasov si este de profesie inginer mecanic. Anterior, el a lucrat ca director pe probleme de mediu si resurse minerale in cadrul Romaqua Group.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.