Ponta: Mâţa blândă zgârie rău

Victor Ponta i-a transmis marţi seară, lui Traian Băsescu, proverbul românesc “Mâţa blândă zgârie rău”, în replică la caracterizarea de „pisic” pe care i-a făcut-o preşedintele referindu-se la atitudinea premierului când vine la Palatul Cotroceni. El s-a declarat convins că Traian Băsescu îl va numi premier după alegeri, pentru că deşi nega gestul în ianuarie, tot a făcut-o în aprilie. În fine, Ponta l-a făcut “neserios” pe  şeful statului şi l-a asemuit cu Dan Diaconescu, spunând că amândoi îl “înjură” tot timpul la televizor.

“Pisica blândă zgârie rău. Ia întrebaţi-l, de ce e aşa nervos?”, le-a spus Ponta jurnaliştilor dornici de replică.

“E clar că Traian Băsescu simte că vine 9 decembrie şi că oamenii o să-i dea răspunsul final pentru 9 decembrie. E supărat pe toată lumea”, a adăugat Ponta.

În legătură cu acuzele referitoare la un eventual şantaj practicat de Dan Voiculescu asupra sa, Ponta a răspuns, ironic: “Sigur. Da”.

„La suspendare, când am înţeles că era nevoie de suspendare ca să îşi acopere povestea plagiatului care făcea epocă în presa externă, mi-am dat seama că acest om e prea mic, ca dimensiune politică şi sufletească, pentru funcţia pe care o are. Nu i-a fost milă de ţară. El e un premier şantajat, dacă nu îl ascultă pe Voiculescu îi declanşeaza Voiculescu o poveste de plagiat. El trebuie să stea cuminte în băncuţa sa, iar eu nu vreau o ţară condusă de Voiculescu, nu vreau aşa ceva”, a declarat Traian Băsescu.

“Faptul că preşedintele nu e în stare să fie serios, se duce pe la televizor să spună nişte baliverne, nu înseamnă că şi noi trebuie să fim la fel”, a replicat Ponta.

El a avut acelaşi tip de răspuns şi pentru acuzaţiile preşedintelui potrivit cărora premierul a plecat din şedinţa CSAT pentru că nu a vrut să suplimenteze bugetul Armatei: “Păi aveţi stenogramele. Ce, ne povestim amintirile?”.

“CSAT este o instituţie serioasă, chiar dacă Traian Băsescu e un tip neserios. Dar CSAT este o instituţie serioasă şi are stenograme”, a adăugat Ponta.

Despre faptul că Traian Băsescu este dispus să desecretizeze aceste stenograme, Ponta a spus: “Întotdeuna. E singura lui contribuţie la binele ţării, a domnul Băsescu: stenogramele”.

Mă va numi premier după alegeri

Despre afirmaţia şefului statului că ar simţi dispreţ pentru nominalizarea unui premier care a contribuit la suspendarea sa, Ponta a spus: “Dumneavoastră îl mai luaţi în serios pe domnul Băsescu?”.

“Nu era domnul Băsescu cel care zicea, prin ianuarie-februarie că nu mă numeşte niciodată? M-a numit pe 27 aprilie, ce să facă! Eu nu cred că m-a numit din plăcere sau din iubire. Asta e, aşa o să facă şi după alegeri, o să mă mai numească o dată”, a spus Ponta.

Băsescu şi Diaconescu mă înjură tot timpul la televizor

El a mai spus că Traian Băsescu se aseamănă cu Dan Diaconescu, pentru că amândoi îl “înjură” tot timpul la televizor.

“Cred că obligaţia şi a mea, şi a tuturor celor care avem grijă de ţara asta e să-l lăsăm în pace pe Băsescu. Asta e, o să ne înjure. Mă uit la OTV – îl văd pe Dan Diaconescu, mă uit la B1, îl văd pe Băsescu – nicio diferenţă, seamănă, se iubesc, sunt prieteni, au acelaşi adversar, e foarte bine. Dl Băsescu o să mă înjure până pe 9. După aia ce o să facă? Asta e!”, a conchis Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.