Ponta: Nu Angela Merkel o sa voteze pe 29 iulie. Ce, suntem colonie?

Premierul Victor Ponta a raspuns virulent pozitiei cancelarului german Angela Merkel, care a denuntat, luni, “incalcarea in mod inacceptabil a statului de drept in Romania”. El a afirmat ca “nu Angela Merkel va vota la referendumul din 29 iulie” si ca “ce decide votul majoritatii romanilor nu poate fi schimbat nici de Basescu, nici de Merkel”. Ponta a acuzat ca reactia cancelarului german a fost influentata “in mod sigur minciunile si calomniile proferate” de cei din opozitie. “Ei se plang la colegii lor, popularii europeni, adeptii austeritatii si ai taierilor in Europa”, a spus seful Executivului.

“Eu nu m-am apucat sa dau telefoane sa-l parasc pe Basescu la Bruxelles… Foarte bine, o sa vorbim si noi la telefon”, a spus Ponta luni, la deschiderea comitetului executiv al PSD, la care au participat si Ion Iliescu, si Viorel Hrebenciuc.

“Multi se intreaba de ce crestin-democratii germani sunt singurii aparatori ai lui Basescu. Stiu pozitia partidelor din Germania, nu doar fata de Romania, si fata de alte tari din estul Europei. Angela Merkel a spus ceea ce a discutat cu Traian Basescu la telefon”, a continuat Ponta.

“Eu nu cred ca cineva poate sa ne interzica dreptul de a schimba presedintele; s-a schimbat presedintele Frantei si premierul Spaniei, si premierul Italiei. Exact standardele care se aplica in toata Europa sa se aplice si la noi”, a conchis copresedintele USL.

Pe 30 iulie niciun crestin-democrat german nu o sa-si mai permita sa jigneasca poporul roman

“Sunt convins ca pe 30 iulie niciun crestin-democrat german nu o sa-si mai permita sa jigneasca poporul roman” vorbind despre dictatura, a spus Victor Ponta, la finalul reuniunii conducerii executive a PSD.

“Ce, suntem colonie?”, s-a intrebat el, subliniind ca in Germania “e democratic ca poporul sa decida la vot” si acest lucru trebuie acceptat si pentru Romania.

El a precizat ca “romanii trebuie sa decida prin votul lor, in cel mai democratic mod posibil in Europa si in intreaga lume, daca vor sa mearga impreuna cu Traian Basescu sau daca vor sa avem impreuna un nou inceput, fara scandaluri politice, lovituri sub centura si batalii in noroi si sa ne apucam sa reconstruim o tara distrusa si furata in ultimii ani”.

Ponta a promis ca va respecta decizia Curtii Constitutionale, dar spera ca nu va fi vorba de “o decizie politica”. “A existat mereu un sabotaj sau o lovitura de la presedinte. Acum, guvernul se va putea concentra asupra guvernarii”, a mai spus el. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.