Ponta: Nu suplimentăm posturi la DNA, avem alte priorităţi

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că nu va aproba propunerea Ministerului Justiţiei de suplimentare a organigramei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu 50 de posturi pentru investigatori sub acoperire şi ofiţeri de filaj şi de recuperarea creanţelor, prin detaşare de la MAI. Şeful Executivului a argumentat că prioritatea sa este angajarea de personal în Sănătate şi Educaţie.

“Nu se face, pentru că – nu ştiu exact ce s-a cerut, cum s-a cerut, nu a ajuns încă pe masa Guvernului – dar dacă e vorba de suplimentări de posturi, eu am o opinie foarte clare şi priorităţi clar stabilite: primul lucru – încercăm să mai angajăm medici, profesori şi după aceea, când va ajunge momentul respectiv… deocamdată există personal suficient. Deci, nu putem acum”, a spus Ponta, la Antena 3.

Proiectul de hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică, joi, de Ministerul Justiţiei, propune preluarea prin detaşare de către DNA, de la MAI, a 20 ofiţeri de poliţie judiciară pentru Serviciul de recuperare a creanţelor, a 12 ofiţeri de poliţie judiciară constituiţi în două echipe complete de supraveghere operativă, pentru Serviciul de filaj şi a 18 ofiţeri de poliţie judiciară, pentru Serviciul de investigatori sub acoperire.

Cei 20 de ofiţeri din Serviciul de recuperare a creanţelor “vor efectua investigaţii financiare în vederea identificării de bunuri asupra cărora pot fi luate măsuri asigurătorii în dosarele complexe instrumentate de DNA (3.578 de dosare soluţionate în cursul anului 2012, în care au fost întocmite 234 rechizitorii şi au fost trimişi în judecată 828 inculpaţi)”, se arată în Nota de fundamentare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.