Ponta opereaza o noua sarja de schimbari: Streinu-Cercel si Tismaneanu pe faras, Harbuz si Remus Cernea pe val

Premierul Victor Ponta a facut miercuri si joi o noua sarja de demiteri si de noi numiri in posturi cheie la departamente, autoritati si agentii de sub autoritatea Guvernului. Liviu Harbuz, fostul presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, Remus Cernea, copresedintele Miscarii Verzilor Democrati Agrarieni, si Eugen Teodorovici, fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor vor fi consilieri de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru. Adrian Streinu-Cercel a fost eliberat din functia de secretar de stat al Ministerului Sanatatii, iar Vladimir Tismaneanu – din functia de presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Toate numirile sunt politice.

Seful Guvernului a mai decis ca Natalia Intotero, fost secretar de stat in Ministerul de Externe si presedinte al Tineretului Social-Democrat Hunedoara, sa fie secretar de stat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.

Iata lista eliberarilor din functie:

– Ioan Stanomir – din functia de presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc;

– Dorina Danielescu – din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor;

– Rodica Mioara Toth – din functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;

– Balla Tullia Imola – din functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Numiri in functie

– Dan-Andrei Muraru – presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc;

– Mihail Faca – presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului;

– Razvan Teohari Vulcanescu – secretar de stat la Ministerul Sanatatii;

– Doru Ciocan – presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice;

– Dan Lucian Vladescu – presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice;

– Marius Alexandru Dunca – vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;

– Marcel Bogdan Pandelica – vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;

– Bogdan Cristian Nica – presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;

– Mihai Turcanu – presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor;

– Rodin Traicu – secretar de stat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Totodata, primul-ministru Victor Ponta a semnat decizia privind exercitarea atributiilor presedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu de catre Gheorghe Papuc, pana la numirea presedintelui institutiei.

Seful Executivului a semnat si decizia privind exercitarea, cu caracter temporar, a functiei publice vacante, din categoria inaltilor functionari publici, de secretar general al Ministerului Apararii Nationale de catre Claudia–Mioara Manea.

Ponta a revocat intreaga conducere a agentiilor pentru servicii comunale, mediu si consumatori

Intreaga conducere a Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Administratiei Fondului pentru Mediu si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a fost revocata din functie.

Astfel, au fost demise:

– Matei Mircea Leontin – din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice;

– Marian Proorocu – din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului;

– Abos Gabriel – din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului;

– Lorincz Csilla – din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu;

– Gheorghe Popescu – din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu.

– Rodica Mioara Toth si Balla Tullia Imola, din postul de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Noii numiti

La conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice a fost numit Doru Ciocan (PSD), in timp ce atributiile de conducere la Administratia Fondului pentru Mediu au fost preluate temporar de catre directorul Gheorghe Papuc.

Ca presedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a fost numit Mihail Faca (PSD), county-manager al judetului Prahova, post pe care acesta l-a mai ocupat in 2009.

La conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au fost numiti Bogdan cristian Nica (presedinte) si Marius Alexandru Dunca si Marcel Bogdan Pandelica (vicepresedinti).

Mihai Turcanu a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare.

Premierul a mai decis ca Dan Lucian Vladescu sa fie presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, iar Rodin Traicu, fost director la RAAN Drobeta Turnu Severin, ca ocupe un post de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Schimbari si la sefia Vamilor, AVAS, Casei de Pensii si Cercetare

Joi, premierul Victor Ponta a revocat-o din functie pe sefa Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Domnica-Doina Parcalabu. In locul ei a fost numita Ileana Ciutan in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Nationale de Pensii Publice.

Totodata, seful Executivului l-a numit pe Dorel Fronea in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.

De asemenea, au mai fost eliberati din functii Borbely Karoly, secretar de stat la Ministerul Economiei, si Dragos Mihael Ciuparu, presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

In locul celor doi, au fost numiti Nicolae Rotileanu in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei, respectiv Tudor Prisecaru in functia de presedinte cu rang de secretar de stat al ANCS.

La Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, a fost numit vicepresedinte Stan Popa, iar la Ministerul Administratiei si Internelor Constantin Catalin Chiper a fost numit secretar de stat.

Primul-ministru Victor Ponta a mai semnat si decizia privind exercitarea, cu caracter temporar prin detasare, a functiei publice vacante, din categoria inaltilor functionari publici, de secretar general adjunct al Ministerului Apararii Nationale de catre Mihai Sova.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.