Ponta opreşte repetiţiile de miercuri ale militarilor, pentru a nu se mai bloca încă o zi traficul în Bucureşti

Premierul Victor Ponta a interzis oprirea circulaţiei în centrul Capitalei pentru repetiţiile de miercuri ale militarilor, spunând că „bucureştenii ne-au cam înjurat”, când s-au blocat oraşul luni, iar „mâine nu mai ieşeam în oraş, că ne luau cu furcile”. Astfel, traficul auto va fi oprit doar sâmbătă, când va avea loc defilarea trupelor armate, cu ocazia Zilei Naţionala a României. Totodată, autobuzele RATB nu vor mai fi deviate pe alte trasee, miercuri, ci numai vineri şi sâmbătă.

„Sâmbătă avem defilare, domnilor miniştri, cu persoane simpatice, care anul trecut nu au putut să defileze. Le spuneţi trupelor că eu nu-i mai las să mai facă pregătiri. Ieri, ne-au cam înjurat bucureştenii, deşi ştiau că aşa se întâmplă. Gata, fără pregătiri! Fac seara, noaptea dacă e. Nu mai pot să facă în timpul zilei că blocăm oraşul, din păcate. Asta e situaţia. Până n-o să găsim o soluţie prin care în momentul repetiţiilor pentru defilare, să avem o soluţie logistică de infrastructură, de deblocare a oraşului, n-are rost. Le uraţi din partea mea, tuturor celor care defilează, să ţină bine minte ce au, pe unde trec, şi cum fac, dar nu mai putem bloca mâine oraşul. Ştiu că mâine era din nou o repetiţie. Mâine nu mai ieşeam în oraş că ne luau bucureştenii cu furcile, aşa încât e foarte bine şi mă bucur foarte tare că aveţi pregătirile făcute pentru sâmbătă, – dacă ne ajută şi Dumnezeu cu vremea frumoasă – dar repetiţii seara, noaptea – vedeţi cum fac francezii, sau cum fac americanii când fac repetiţiile”, le-a spus prim-ministrul membrilor Executivului înainte de şedinţa de miercuri.

Victor Ponta a adăugat că „până avem şi noi arterele acelea care să nu blocheze Capitala, faceţi altfel, nu ştiu cum faceţi”.

„La Londra ştiu că fac seara repetiţiile sau noapte… Găsiţi o soluţie ca să nu blocăm oraşul, că tot ceea ce apare ca bucurie pe o parte, se strică pe partea cealaltă, când stai în maşină ca să ajungi la serviciu”, a argumentat el.

Brigada Rutieră anunţase oprirea circulaţiei în zona Arcului de Triumf şi a bulevardelor adiacente inclusiv pentru ziua de miercuri, însă luni a fost un calvar pentru şoderi, circulaţia auto fiind aproape paralizată de dimineaţa până la ora 14.00.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.