Ponta pregateste debarcarea sefului TVR

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca a cerut un audit la Televiziunea publica, deoarece institutia a cumulat datorii foare mari. El a omis sa spuna ca mare parte dintre acestea s-au rostogolit de pe vremea lui George Nicolau, pus de PSD intre 2002-2005, apoi a conducerii lui Tudor Giurgiu, pus de PNL intre 2005-2007, si a lui Alexandru Sassu, membru PSD, numit in 2007 si ramas pana in 2010. Ponta a tinut sa precizeze ca TVR nu se afla nici in subordinea Guvernului, “nici macar a Presedintiei”, si ca nu doreste o conducere politica la aceasta institutie, insa Parlamentul va decide saptamana viitoare (in 12 iunie, n. red.) daca actualul presedinte-director general Alexandru Lazescu va ramane sau va fi demis. Opt vedete din Consiliul de Administratie au sarit si ele la gatul lui Lazescu, acuzandu-l de toate relele din TVR. 

Premierul si-a argumentat decizia cu auditul prin faptul ca in curand incepe Campionatul European de Fotbal, iar TVR are drept de difuzare, si pentru toata lumea ar fi fost neplacut sa nu poata urmari competitia.

“Saptamana viitoare se discuta in Parlament raportul privind activitatea Televiziunii Romane. Am reusit zilele acestea sa constatam ca datoriile Televiziunii Romane nu sunt doar catre ANAF si catre institutii publice romanesti, ci si catre institutii internationale. Inteleg ca din trimestrul IV al anului trecut si trimestrul I al anului acesta nu s-au platit ratele contractuale privind transmisia (…). Vineri trebuie sa inceapa Campionatul European de Fotbal si s-ar fi putut sa ne trezim – sper ca s-au luat masurile necesare – cu faptul ca nu se transmite acest eveniment. Nu mai vorbesc de Olimpiada. Asa incat (…) pe langa cele 120 milioane de euro deja datorii, se pare ca sunt si alte datorii ale Televiziunii publice. (…) In final, banii cred ca tot Guvernul trebuie sa-i dea pentru a plati datoriile”, a declarat Ponta.

Smecherii din CA sar si ei la gatul lui Lazescu

Dupa ani de zile de privilegii banesti si nu numai, 8 membri din Consiliul de Administratie (CA) al TVR s-au trezit ca Alexandru Lazescu, presedintele-director general al televiziunii, le-a distrus institutia.

Intr-un comunicat transmis mass-media, Anne Juganaru, Lucia Hossu Longin, Claudiu Brinzan, Cristian Nitulescu, Sorin Burtea, Traian Barbulescu, Karen Attila Sebesi, Raico Cornea – sustin ca Alexandru Lazescu “ramane indiferent fata de situatia dezastruoasa a Televiziunii Romane”.

“Desi ne-am fi asteptat ca macar in al 12-lea ceas sa fie de acord sa coopereze cu Consiliul de Administratie, pentru a incerca sa redreseze grava situatie financiara a SRTV, presedintele-director general Alexandru Lazescu doreste sa ramana in istorie drept ‘groparul’ Televiziunii publice din Romania. Domnia sa refuza, cu ostentatie si incapatanare, sa dea curs oricarei solicitari din partea CA de a gasi solutii pentru iesirea din criza si pentru deblocarea financiara a activitatii TVR”, afirma membrii CA.

Un singur vinovat

Alexandru Lazescu anunta insa ca va da curs solicitarii privind convocarea unei sedinte extraordinare a CA al TVR si, mai mult, le-a trimis deja o serie de materiale de informare.

Si iata cum un singur om este considerat vinovat pentru tot ceea ce se intampla de ani de zile in institutie. Ca doar nu Lazescu a adus cu el, in cei 2 ani de cand se afla la conducerea Televiziunii publice, nepotismul, privilegiile, salariile exorbitante, sporurile si, mai ales, contractele de munca ce fac imposibila o restructurare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.