Ponta preia interimatul la Finanțe după ce DNA a cerut arestarea lui Vâlcov

Premierul Victor Ponta a renunțat la ambiția de a-l mai ține pe Darius Vâlcov ministru al Finanțelor până la ședința de miercurea viitoare a Guvernului, când ar trebui să aprobe proiectele Codurilor Fiscal și de Procedură Fiscală și să le trimită Parlamentului spre adoptare prin lege.

Astăzi a anunțat că a preluat interimatul la șefia Finanțelor până la sfârșitul acestei luni, decizie luată de comun acord cu președintele Klaus Iohannis.

Ponta a fost convins de DNA, care a cerut ieri Senatului aviz pentru arestarea lui Vâlcov, acuzat că a luat „comision” 2 milioane de euro de la un om de afaceri câruia i-a facilitat obținerea de contracte cu Primăria Slatina, pe vremea când era edil.

Premierul Ponta pare să găsească greu înlocuitor pentru Vâlcov, dar nici nu vrea să lase pe altcineva să se bucure de laurii aduși celor două Coduri electoratului.

Mai dificil pentru Ponta este că aprobarea în Executiv a acestor acte normative se va face exact în săptămâna când Senatul va da votul atât pentru arestarea fostului ministru al Finanțelor, cât și a prietenului Dan Șova, care a distrus probe în dosarul de corupție deschis de DNA pentru că a acordat ilegal consultanță, prin Casa de Avocatură „Șova și Asociații”, complexurilor energetice Rovinari și Turceni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.